На Тернопільщину зима повернеться 10 лютого

Зима вже у четвер-п’ятницю повернеться на Тернопільщину, щоправда, зима м’яка – мороз синоптики обіцяють лише вночі. Теплий лютий за останні роки став для нашої області вже типовим, кажуть у гідрометеоцентрі і додають: це непогано, адже нема загрози повені, – повідомляє tv-4.

Останні кілька днів середньодобова температура повітря на Тернопіллі була на чотири-вісім градусів вищою за норму. Наступні три дні погода буде також теплою і вітряною, та нинішню відлигу вже у четвер почне змінювати мороз, кажуть синоптики.

– Починаючи з 10 лютого ми очікуємо, що до нас таки проб’ється арктичне повітря холодне з півночі і очікується поступове зниження температури вночі до 2-7 морозу, вдень – від мінус 2 до плюс двох.

Така зима триватиме до 16-го лютого, каже Оксана Софінська, та однаково, лютий загалом, як синоптики прогнозували ще восени, буде теплішим за норму.

Якщо в нас середньомісячна температура лютого становить мінус 3,4 градуса, то очікувалося в межах 2,5 градусів. Маючи першу декаду і прогнозування на першу половину місяця, можна говорити, що лютий в межах нашого прогнозування дещо вищий за норму.

Такий наразі нехолодний лютий жодних температурних рокордів не встановив, а в тому, що він поки більше схожий на березень є й свій позитив: снігу вже нема, земля розмерзлась, відтак вологу всмоктує, отже й загрози масштабної весняної повені на Тернопіллі нема.

Щодо весни, то вона, передбачають синоптики, як і зима, прийде за каландарем.

Коментарі вимкнені.