На відкриття фестивалю “Підкамінь-2011” привезли 250 голубів

На фестивальній території повним ходом іде підготовка до відкриття. З самого ранку курсують маршрутні таксі, набиті наплічниками бажаючих відпочити на “Підкамені”. Уже розклала торгові намети більша частина підприємців. Чутки про платні душі та туалети прес-секретар фестивалю Юлія Кулеба спростовує, каже, що всі ці послуги, як і завжди, будуть надаватися безкоштовно. Єдине, що цьогоріч зробили платним – парковка. І то, лише для того, аби оплатити вартість послуг охорони, котра відкриває проїзд на територію фестивалю лише автівкам підприємців та організаторів. За добу паркування в спеціально відведеному місці вам доведеться викласти 10 грн. Також заплатити доведеться і за намет – при вході в ліс спеціально для цього зробили реєстрацію. Три десятки гривень вартуватиме вам таборування в лісі, незалежно від кількості діб, які ви плануєте провести на фестивалі.

Уже помітно збільшується кількість автобусів з артистами. Їх видно одразу: на вікнах – вішаки з народними костюмами, вишиванками, а люди, котрі виходять з автобуса, в руках несуть не важкі наплічники з провіантом та спальниками, а чохли для скрипок, гітар, та інші музичні інструменти.

Під великою сценою на усіх присутніх чекає сюрприз – машина з клітками. Підійшовши ближче можна побачити там голубів. Птахів привезли з Бродів спеціально для відкриття “Підкаменя-2011”. Всьо го ж пернатих “артистів” – 250. Їх тримають зачиненими, щоб вони не заважали персоналу дооблаштовувати сцену.

Погода – помірно хмарна, інколи виглядає парке сонце. З самого ранку уже двічі пробував пускатися дрібний дощик, але він абсолютно не заважає планувати відкриття фестивалю на 13.00.

Люба Вовк, “Погляд”

Коментарі вимкнені.