На Західній Україні солдати їдять, «як удома»

Можуть не турбуватися за своїх синів батьки солдатів, які служать у військових частинах, що розташовані в Західній Україні.

Щоб перевірити якість харчування, розповів  співробітник регіонального медіа-центру Міністерства оборони підполковник Вадим Бакай, група військових журналістів вранці побувала у їдальні 80-го аеромобільного полку, що дислокується у Львові.

Цього дня на сніданок десантникам дали картоплю-пюре та рис відварний з гуляшем і вінегрет. Окремо видали цибулю, 15 грамів масла, стільки ж сиру, білий і чорний хліб.

Технолог з приготування їжі Василь Безпальок розповів, що харчів у цій частині вистачає всім. Солдати можуть попросити добавки, а хліба їдять, скільки побажають, незалежно від встановлених норм. «Я не бачу великої різниці між «військовими» стравами та тими, які їв удома, – зауважив солдат зі взводу саперів Віталій Рибачок. – Годують смачно».

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України своїм приписом зобов’язала міністра оборони Михайла Єжеля «негайно вжити невідкладних заходів щодо забезпечення належного і безперешкодного харчування військовослужбовців Збройних сил України». Припис Генпрокуратури з’явився після того, як на сполох забили матері голодних солдатів, що служать у центральних та східних областях країни.

Міністерство оборони було змушене зізнатися, що заборгувало фірмі «Івала», яка, за угодою, забезпечувала харчування військових у цих регіонах,120 мільйонів гривень. Через що 9 лютого ця фірма повністю припинила харчування 14 тисяч військовослужбовців у шести областях. Та ситуація, відрапортували військові, виправлена. Того ж дня знайшли іншу фірму, і її працівники почали годувати солдатів гарячею їжею. Проте керівництво «Івали» доводить, що питання з харчуванням військових надалі не вирішено.

«Міністр оборони Єжель обманює громадян України, – заявила заступник директора ВАТ «Івала» Ольга Ларіна. – Нова компанія — ВАТ «Оптукрпром»-ВР» не спромоглася забезпечити належного харчування жодної з військових частини. Вона завезла продукти харчування лише на три зі 105 військових об’єктів». У столиці, розповіла представник «Івали», працівників компанії ледь не під дулами автоматів примусили годувати військовослужбовців. «У Президентському полку, – розповіла Ларіна, – фактично взяли в полон наших співробітників, не дозволяючи їм покинути територію їдальні».

Високий Замок

Коментарі вимкнені.