Надал пішов на уступки

Дирекція ЗОШ №28 таки позбулася підприємця, який займався організацією дитячого харчування у навчальному закладі. Щоправда, для цього освітянам довелось докласти чимало зусиль, – пише газета “Номер Один”.

За словами директора школи Володимира Кравченка, підприємець недобросовісно виконував поставлені перед ним вимоги. Натомість заступник міського голови Леонід Бицюра стверджує, що організація харчування відбувається на належному рівні, а самі ж освітяни переслідують корисливі мотиви.

Питання про зміну організатора дитячого харчування у ЗОШ №28 на засіданні виконавчого комітету піднімалось двічі. Підставою для цього стали заяви незадоволених батьків. Мовляв, їх не влаштовує ані якість їжі, ані її вартість. Батьки погрожували припинити пускати дітей у шкільну їдальню, якщо ситуація не зміниться.

– Даний підприємець працює у ЗОШ №28 12 років, – каже директор школи Володимир Кравченко. – Однак останніх два роки батьки систематично скаржаться: то асортимент маленький, то їжа холодна. У школі навчається 800 дітей. Більше половини не харчуються в їдальні, а йдуть у магазин купувати пиріжки та печиво. Прошу підтримати батьків, бо тільки цього року вони зібрали 150 тис. грн. на встановлення вікон, дверей, облаштування класів та спортзалу.

Натомість Леонід Бицюра зазначив, що спеціально створена комісія з’ясувала, що частина заяв батьків була сфабрикована.

– Вони підтвердили, що не підписували жодних заяв. Скарги надійшли наприкінці травня, коли навчальний рік, а разом з ним харчування дітей закінчилися. Окрім ЗОШ №28, підприємець обслуговує ще два об’єкти. Жодних проблем у цих закладах не виникає, – додав заступник мера.

Л. Бицюра запропонував створити комісію для вивчення цього питання. Решту членів виконавчого комітету підтримали заступника міського голови, оскільки керівник навчального закладу документально не підтвердив сказаного. У нього не було ані висновків СЕС, яка начебто визнала роботу підприємця незадовільно, ані скарг батьків, окрім підписів з двох класів. Також члени виконкому побоювались судових позовів з боку підприємця, оскільки між ним та керівництвом школи підписано договір. Керівник освітянської депутатської комісії ТМР Марія Баб’юк більш ніж переконана, що до суду справа не дійде. Вона навела залізний аргумент, мовляв, у підприємця є ще два об’єкти і він не стане ризикувати.

Міський голова Сергій Надал, аби не створювати прецедент, попросив підтримати прохання батьків. Керманич Тернополя зазначив, що до проведення нового конкурсу та затвердження нового переліку організаторів дитячого харчування залишилось три місяці. Для підприємця це незначний термін, натомість протягом цього часу можна буде вивчити це питання і зняти напругу в батьківському колективі. Протягом наступних трьох місяців організацією харчування в школі №28 займатиметься підприємець із ЗОШ №7 Віктор Елефьоров.

 

Коментарі вимкнені.