Найбільше сіють мак на Гусятинщині

Оперативно-профілактичні заходи, метою яких є виявлення та знищення незаконних посівів нарковмісних рослин стартували з початком літа.  Уже порушено сім кримінальних справ, до адміністративної відповідальності притягнено більше десятка громадян.
– Активна робота розпочалася, – розповів начальник служби боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС в Тернопільській області Анатолій Сівчук, – тому тим громадянам, котрі не послухали поради і таки насіяли грядки маку, радимо знищити посіви, аби не мати неприємностей із законом. Закон не дозволяє культивувати нарковмісні рослини і винятків немає.
На Тернопіллі найбільше задокументовано фактів незаконних посівів на Гусятинщині. Цей район на даний час є лідером і з кількості виявлених рослин маку. Для прикладу, в господарстві однієї місцевої жительки міліціонери знищили майже дві з половиною тисячі рослин, а в іншої – понад півтори тисячі. Подібні факти виявлені у Бережанському, Теребовлянському, Чортківському та інших районах області.
Операція «Мак-2011» триває, а міліціонери нагадують про відповідальність за порушення вимог законодавства. Якщо на городі росте до ста рослин маку чи тридцяти рослин коноплі, то за подібне передбачена адміністративна відповідальність. Більша кількість культивованих нарковмісних рослин уже тягне за собою кримінальну відповідальність

Коментарі вимкнені.