Найдешевша вакцина від грипу «влетить» у 44 гривні

вакцинаЕксперти кажуть, що зараз — саме час вакцинуватися від грипу. Журналісти провели дослідження — скільки коштуватиме щеплення від грипу у цьому році та порівняли відпускні ціни на вакцини різних виробників.

 Згідно із результатами, найдешевше буде вакцинуватися або Грипполом, або Ваксігрипом.

Ваксігрип (Санофі Пастер) — 44,25 грн.;

Гриппол (Іммуноген Україна) — 51,45 грн.;

Інфлувак (ЮЛГ) — 79,90 грн.;

Флюарикс (Глаксо Фарамсьютикал) — 70,86 грн.;

Інфлексал (Berna Biotech) — 78,8 грн.

Як повідомлялося раніше, начальник відділу профілактики інфекційних захворювань МОЗ України Костянтин Легеза поінформував, що наприкінці 2011 року лікарі очікують спалаху гострих респіраторних захворювань, а на початку 2012 року — спалаху грипу.

У той же час, Катерина Булавінова, медичний експерт Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), зазначила, що цього року в Україні очікується три штами вірусу грипу: грип В, грип АН3N2, AH1N1.

За її словами, вакцинацію проти грипу рекомендовано робити за 2-3 тижні до початку епідемії, але цілком можливо робити щеплення і протягом усього епідеміологічного періоду, – повідомляє УНН.

Федір Лапій, головний дитячій імунолог м.Києва повідомив, що діти найчастіше хворіють на грип і частіше, ніж дорослі, страждають від ускладнень після хвороби. За його словами, уберегтися від тяжких наслідках можливо за допомогою щеплення.

Коментарі вимкнені.