Наші сусіди знайшли мікроорганізм, який розщеплює ракові клітини

Вчені Інституту біології клітини НАН України у Львові знайшли мікроорганізм, який розщеплює ракові клітини. Представлять своє дослідження науковці на Фестивалі освіти і науки, який відбудеться у Львові вже вдруге. Фестиваль освіти і науки стартує 28 квітня, – пише Галичина.інфо.

Інститут біології клітини спеціалізується на вивченні мікроорганізмів. Зокрема, на використанні дріжджів як моделі людської клітини, дослідженні генів, які займаються знешкодженням зіпсованих речовин, використанням дріжджів як біопалива, а також розробкою протиракових препаратів.

«У нас є декілька проектів із дослідження клітинних мікроорганізмів. Проте одним із найвизначніших наших досягнень є вивчення мікроорганізму Аргеніну, який має здатність розщеплювати ракові клітини. Тепер на основі цих даних ми розробляємо методику введення цього організму у хворі клітини. На Фестивалі науки ми показуватимемо нашу роботу та докладно розповімо про це досягнення», – розповідає директор Інституту біології клітини Андрій Сибірний.

Коментарі вимкнені.