Наступного року у тролейбусах будуть електронні квитки і валідатори

Міська рада Тернополя дозволила тролейбусному депо отримання кредит на влаштування автоматичної системи оплати проїзду. Окремо депутати прийняли рішення про автоматизовану систему оплати проїзду та обліку пасажирів наземним громадським транспортом в м. Тернопіль.  «ЗА» відповідні рішення проголосувало 40 депуатів з 46 присутніх в сесійній залі.

Ці два питання взаємопов’язані. Вони передбачають введення автоматичної системи оплати проїзду та обліку пасажирів.

«Вартість проекту більше 20 мільйонів гривень. Наразі мова не йде про якусь конкретну суму кредиту. Сам проект реалізовуватиметься протягом кількох років і має кілька етапів. Він передбачає співфінасування з державного, обласного та міського бюджетів. Скільки закладуть в бюджеті наразі невідомо.

Спочатку ми проведемо тендер серед банківських установ. Проект довготривалий, відповідно нам потрібно зацікавити банки. Доприкладу, переможець тендеру буде обслуговувати розрахунки за придбання квитків та жетонів. Другий тендер стосуватиметься закупівлі обладнання», – пояснив директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх.

Спочатку систему «електронного квитка» та валідатори (прилад у який пасажири вкидатимуть жетони і отримуватимуть електронний квиток-чек, на якому будуть вказані дата і час поїздки, номер маршруту та вартість проїзду тощо) встановлять у тернопільських тролейбусах. Після вдалого експерименту аналогічну систему встановлять в автобусах і маршрутних таксі. Наразі в Києві пообіцяли тернополянам допомогти реалізувати проект.

-1 thoughts on “Наступного року у тролейбусах будуть електронні квитки і валідатори

  • 06:31 | 23.12.2011 о 06:31
    Permalink

    Європеїзація. нічого більше не скажеш. молодці

Коментарі вимкнені.