Національний технічний університет імені Пулюя – найкрутіший на Тернопільщині та четвертий в Західній Україні!

Тернопіль – місто студентів. Тут навчається понад 30 тисяч спудеїв. Проте,  у якому навчальному закладі «гризти» граніт науки, виявляється, є велика різниця.

Днями, оприлюднено рейтинг університетів всього світу – http://www.webometrics.info/index.html. До переліку ввійшло 12 тисяч навчальних закладів. Найвище місце серед університетів України посів не якийсь столичний вуз, а Львівський національний університет імені Івана Франка. Він зайняв 1443 місце. Національний університет імені Тараса Шевченка  1576. «Могиляка» – 1608. Із Тернопільщини першим в списку йде технічний університет імені Івана Пулюя – 3961 місце. Педагогічний унініверситет імені Гнатюка – 5147. Тернопільський національний економічний університет (7725 місце)

Як не дивно, останнім в рейтингу чотирьох найвпливовіших університетів Тернополя  розташований медичний університет імені Горбачевського. Напевно, спад  пов’язаний із надзвичайним засиллям іноземців, які окупували Тернопіль. Тому й плачевне 11тисяч 935 місце серед 12 тисяч університетів тому підтвердження. Хоча, навряд чи цим переймається ректор медуніверситету Леонід Ковальчук, який нещодавно в репортажі на телеканалі ТТБ радісно хвалився, що завдяки іноземцям їхній навчальний заклад заробив на 10 мільйонів гривень більше, ніж торік. Проте, якість навчання, як бачимо, не просто кульгає, а впала «нижче плінтуса». Зовсім протилежна картина в Тернопільському національному технічному університеті: у світовому рейтингу вуз зробив  значний поступ вперед (у 2009 році  університет займав 5476 місце).

Цікаво, що серед західноукраїнських вишів, вище від нашої «бляхарні під мостом», як називають «політех» заздрісники з інших вузів, розмістились лише Львівський Національний університет імені Франка (1443), Львівський Національний політехнічний університет (2258) та Буковинський державний медичний університет (2961).

Майбутнім медикам варто задуматись, де здобувати освіту. У рейтингу Львівський медичний університет посів скромне 8772 місце, а Івано-Франківський мед університет – 11108. З рейтингу випливає, що медиків на Тернопільщині навчають найгірше в Західній Україні. А оплата там не з дешевих. Принаймні, інтернатура у Франківську для медиків вдвічі дешевша, ніж у Тернополі.

Ну і на завершення трохи бальзаму на душу для справжніх науковців та патріотів: поставили на місце й розпарений вуз Поплавського: Київський університет культури і мистецтв займає лишень 8940 місце.

Андрій Стрілець, Тернопільська Липа

P.S.

Ознайомитись із  інформацією рейтингу ви можете за цим посиланням www.webometrics.info/rank_by_country.asp?country=ua&zoom_highlight=Ukraine.

Коментарі вимкнені.