НБУ не рекомендує користуватися WebMoney

НБУ звертає увагу українських банків на відсутність узгодження правил платіжної системи WebMoney Transfer згідно з установленим порядком.

“Платіжна організація зобов’язана узгодити правила платіжної системи з НБУ до початку надання послуг відповідної системи … Правила системи WebMoney Transfer не були узгоджені Нацбанком”, – повідомляє НБУ.

На 1 січня 2011 року НБУ погодив правила восьми платіжних систем, створених банками, і п’яти платіжних систем, створених небанківськими установами.

“Рекомендуємо банкам і небанківським фінансовим установам України враховувати вищезазначену інформацію та інформувати своїх клієнтів про те, що для безпеки здійснення розрахунків слід користуватися послугами тих платіжних систем, які узгодили правила в Нацбанку”, – додається в повідомленні.

Нагадаємо, Представники платіжної системи WebMoney, на базі якої Сергій Мавроді пообіцяв запустити проект МММ-2011, заявили,  що “правила забороняють використовувати систему в схемах багаторівневого маркетингу, фінансових пірамід і “матриць”.

Економічна правда

Коментарі вимкнені.