Негода у Тернополі заважає очистити озеро

У Тернополі вперше за 30 років чистять озеро. Його готують до чемпіонату з водно-моторного спорту. Зараз проводять роботи з очистки водойми біля острова «Чайка».

– Це озерце повністю заросло водоростями. Тому спочатку ми осушимо його, почистимо, а тоді знову наповнимо водою, – каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

30 липня комунальні служби Тернопільської міської ради, представники депутатського корпусу та працівники структурних підрозділів міської ради спільними зусиллями очистили від сміття, трави та намулу заглибину довкола острівка «Чайка». Найбільше і найнебезпечніше було діставати побите скло. Пляшки, які понакидали люди, в основному біля дерев, виносили мішками. Від намулу береги водойми очищувала спеціальна техніка.

Втім, закінчити роботи не дала негода. Через велику кількість опадів у заглибині знову зібралась вода. яку необхідно викачати.

– Під час зливи екскаватори встигли відсунути на безпечне місце, – розповів «Погляду» міський голова міста Сергій Надал. – Тим більше що ця нова техніка пристосована до роботи в таких умовах. Але озеро знову наповнилось водою на 1-1,5 м. І її потрібно знову відкачати.

Мер каже, що з міського бюджету на очистку ще не передбачали, вдалося знайти підприємство в Тернополі, яке робить це за свої гроші. Місто заплатить лише за невелику частину цих робіт.

Міський голова запевнив, що флора і фауна від очистки не постраждають. Рибу перемістили в основне озеро, а потім запустять знову. Зараз роблять все можливе, щоб встигнути закінчити роботи до Дня міста. Після відновлення озерця там відкриють водні атракціони.

 

-1 thoughts on “Негода у Тернополі заважає очистити озеро

  • 07:57 | 2.08.2011 о 07:57
    Permalink

    як бачимо, міський голова відповів на всі закиди скептиків стосовно риби, екології, грошей, тощо. бо добра справа – то є добра справа

Коментарі вимкнені.