Неподалік Тернопільського озера живуть “дикі” коти

Сім’я бездомних котів живе поблизу готелю Тернопіль, недалеко від озера. Вони поводять час біля будинку, що на вулиці Старий ринок, 2. Коти пухнасті і дуже грайливі. Зараз їх підгодовують жителі, однак тварини лякливі і до рук людям не йдуть.

–         Ще недавно там було два сімейства котів: ті, які є – дорослі самка і самець, та кілька кошенят, а також чорна кітка з потомством, – розповідає Оля Биндас, яка працює неподалік, – але зараз ті чорні зникли, сподіваюсь, що з ними все добре і їх просто хтось собі забрав.

Дівчина каже, що деякі люди, які живуть у будинку, жорстоко поводились з котами, бо їм така компанія не подобається. Однак жінки переконали не вбивати кошенят. За словами Олі Биндас, коти раніше жили у підвалі, але їм закрили вхід, тому вони перебувають під відкритим небом у зелених насадженнях перед будинком.

–         Зараз я їх ходжу годувати, – розповідає пані Биндас, – от сьогодні їм йогурт лишила. Ще котів годують бабусі. Але то важко, бо жінки вже дуже старенькі, і в мене не завжди є можливість нагодувати тварин, тому було би добре, якби хтось допоміг із цим.

Оля Биндас припускає, що можуть знайтися люди, які захочуть забрати тварин до себе, але вважає, що це буде складно, адже вони зовсім дикі. Якщо хтось готовий приручити тварин, то дівчина покаже, де вони є і навіть допоможе зловити.

 

-1 thoughts on “Неподалік Тернопільського озера живуть “дикі” коти

  • 15:03 | 19.07.2011 о 15:03
    Permalink

    Загальна проблема непрофесійної журналістики -зневажливе ставлення до слова.
    Пишіть про те, що знаєте. І, панове, хоча б іноді звіряйте свою писанину з довідниками.
    Суто для автора статі – Дикий кіт (Felis syluestris) ненабагато більший за домашнього кота: довжина його тіла 58-75 см, довжина хвоста 30-34 см.
    …… Їжу дикі коти здобувають і на деревах, і на землі. Живляться вони виключно тваринною їжею – знищують різних птахів, гризунів, іноді нападають на таких порівняно великих тварин як зайці, малята козуль, тощо.
    О.П.Корнеев, О.Б.Кітяківський, “Посібник з зоогеографії”, Радянська Школа, 1956.
    Отже не треба плутати ДИКОГО кота з БЕЗПРИТУЛЬНИМ.

    • 15:13 | 19.07.2011 о 15:13
      Permalink

      Дикі, в розумінні , що не ручні , тобто втікають. Можна було б ше написати “переполохані”. А ви схоже всі розуми поїли… Стаття писалась не для того щоб хтось показав своє вміння користуватись вікіпедією ,а для того щоб помогти бідолашним бездомним тваринам.

      • 22:40 | 20.07.2011 о 22:40
        Permalink

        на таких порівняно великих тварин як зайці, малята козуль, тощо.
        ахахахх))) такі гризуни як зайці і малята козуль))) малята козуль-гризуни. охохохоххооохх))))

    • 15:14 | 19.07.2011 о 15:14
      Permalink

      Безпритульні коти – адекватні, а якшо котяра шипить, кидається, втікає – то він добре дикуватий! Навіть люди бувають “дикі”:)) вони теж більші за розміром? 😀

  • 16:12 | 19.07.2011 о 16:12
    Permalink

    Для Name – чудово, що моє зауваження змусило вас заглянути у вікіпедію та й відшукати декілька замінників слова “дикі”. Це вже позитив. Розумні люди з вдячністю приймають критику, бо вона допомагає вчасно виправляти помилки і вдосконалюватись. А вирази на кшталт “А ви схоже всі розуми поїли… ” (до-речі, слово “схоже” у вжитій вами конструкції виділяється з обох боків комами. Сподіваюсь, посилання на відповідне правило вам не потрібне) не аргумент у для диспуту. Вони лише свідчать про рівень культури і більше личать базарним перекупкам.
    Це дуже добре, що стаття писалась для того, щоб допомогти бездомним котам, але адресована вона нам – читачам. Тому кожне слово мало б відповідати своєму внутрішньому значенню.
    Не сердіться за критику. Краще усміхніться і скажіть собі тихо: “Та ті коти дійсно безпритульні і переполохані, а не дикі…” Бо, ми ж то з вами знаємо, що саме ці коти домашні, хоч і покинуті людьми. Тому й вимагають співчуття. Про дикого кота дбати не треба – він сам про себе подбає.

  • 17:58 | 19.07.2011 о 17:58
    Permalink

    Пане, це пише Оля Биндас під ніком Name. Коти такі дійсно дикі, бо це я їх знайшла з народження і підгодовую. Мені шкода вас і вашого рівня культури і доброти. Виявляйте свої негативи десь в іншому місці ,а не під статею про благодійність. Знайдіть у вікіпедії декілька замінників слова ввічливі і доброзичливі, вам це не зашкодить.

  • 18:05 | 19.07.2011 о 18:05
    Permalink

    Повністю погоджуюсь з Ольгою, ТАКСОБІ, то повний ДОВ-ОБ, як на мене

  • 11:12 | 20.07.2011 о 11:12
    Permalink

    Наплодилось журналістів а писати не вміють. Краще б десь в магазині торгували ковбасою а не захаращували ЗМІ подібними статтями “обо всем и ни о чем”.

  • 16:42 | 20.07.2011 о 16:42
    Permalink

    Мені здається, що тут чітко написано про котів, котрі потребують допомогу, вказано місце де вони і що потрібно. Можливо якісь проблеми з розумінням…

Коментарі вимкнені.