Обласна рада вділила Тернополю ще півмільйона

Сьогодні під час сесійного засідання Тернопільської обласної ради депутати прийняли рішення про зміни до обласного бюджету, яким розподілили 19,675 млн грн додаткової дотації на оплату праці працівників бюджетних установ та розрахунки за спожити енергоносії, – повідомляє ЗІК.
«За» відповідне рішення проголосувало 84 з 86 присутніх на сесії депутатів.

За пропозицією фракції Партії регіонів була прийнята правка, яка передбачила збільшення фінансування для Тернополя в розмірі 0,5 млн грн за рахунок зменшення розподілу дотації для районів на 2,8%.

«На минулому засіданні облради міський голова Тернополя просив збільшити розмір дотації до 3,6 млн грн з 2,1 млн грн, як передбачалося проектом фінансового управління ТОДА. У суботу на засіданні бюджетної комісії голова Тернопільської облради пропонував збільшити фінансування на 1 млн. грн. Представники нашої фракції виступили за пропорційний розподіл. Ми дійшли компромісу і збільшили суму дотації для Тернополя на півмільйона», – прокоментував голова фракції ПР в Тернопільській облраді Павло Федик.

Окрім того, депутати виділили 100 тисяч гривень на реконструкції дитячого садочку в селі Великі Гаї (Тернопільського району) замість реконструкції дитсадка в селі Ігровиця. Ще 53,940 тисяч гривень виділили на корегування проектно-кошторисної документації школи в селі Горисгляди Монастириського району.

За словами голови Тернопільської обласної ради Олексія Кайди, державний бюджет ще боргує Тернопільщині майже 21 млн.грн дотації на оплату праці працівників бюджетних установ та розрахунки за спожити енергоносії.

Коментарі вимкнені.