Освячено місце для студентської каплиці в Тернополі

В день свята Вознесіння Господнього, на запрошення дирекції та педагогічного колективу Тернопільського торговельно-економічного коледжу, клірики митрополичого кафедрального собору Різдва Христового УАПЦ, з благословення Предстоятеля Церкви, Блаженнійшого Мефодія, митрополита Київського і всієї України, здійснили чин закладки та освячення каменю, на тому місці, де незабаром з’явиться студентська каплиця, в честь і прославу Божої Матері – нашої Цариці Небесної. У заході освячення каменя взяли участь митрофорні протоієреї отці Ігор Семирозум та Євген Заплетнюк, протоієреї Ігор Прийдун та Роман Будзинський, отець протодиякон Петро Заяць, – повідомляє прес-служба Тернопільскої єпархії УАПЦ.

Після богослужіння до директора навчального закладу, Василя Миколайовича Мулярчука, професорсько-викладацького cкладу, студентів звернувся протоієрей Ігор Прийдун, який вітаючи усіх з першим видимим кроком до побудови власної святині, закликав Боже благословення на всіх, чиїми стараннями на місці де нині було освячено камень та св. Хрест, уже незадовго буде зведену православну каплицю. Отець пригадав усім біблійну історію про потоп, під час якого спаслися лише ті, хто належав до Божого спасительного корабля-ковчега. Так само і нині, спастися у цьому оманливому та пристрасному житті можуть лише ті, хто належить до Церкви Христової – підкреслив отець протоієрей Ігор.

Також, на запрошення дирекції коледжу, духовенство УАПЦ освятили відновлені приміщення коледжу, кабінет директора та його заступників.

По закінченні богослужіння відбулася дружня і тепла розмова священнослужителів та викладачів, під час якої було обговорено плани подальшої співпраці Тернопільського торговельно-економічного коледжу та Місіонерського відділу Патріархії УАПЦ.

 

Коментарі вимкнені.