У Тернополі конфлікт між мером та депутатами?

– Суттєва частина респондентів вважає вірогідним конфлікт між депутатами та мером у Тернополі, – каже координатор кампанії громадського спостереження “ОПОРА” в області Святослав Липовецький.

Такий результат найбільше здивував його особисто у дослідженні, яке ініціювала “ОПОРА”, – пише газета “20 хвилин”. У ньому взяли участь більше 30 експертів. Вони, як каже пан Липовецький, відповіли на ряд запитань про ефективність діяльності міського голови за 100 днів після обрання на посаду. До аналізу залучили фахівців Українського незалежного центру політичних досліджень (www.ucipr.kiev.ua). Із висновками вони трохи запізнилися, адже проводили опитування у Тернополі з 17 лютого до 3 березня.

– Результати свідчать, що чітко впевнені в тому, що конфлікту між мером і міськрадою в місті немає, – лише 31% експертів, – додає громадський діяч. – Проте аж 19% респондентів упевнені, що нині такий конфлікт “скоріше існує”, а 6% – вагалися з відповіддю!

Таке співвідношення дивує експерта, адже більшість у міськраді нині мають представники тієї ж політичної сили, до якої належить і міський голова Сергій Надал. Отже, їхня співпраця мала б складатися дуже гладко. Однак експерти таки розгледіли якесь “підводне каміння” в їхніх стосунках, наголошує Святослав Липовецький.

Нагадаємо, у міській раді шостого скликання фракція “Свобода” налічує 31 політика. Друга за розміром фракція – 11 осіб. Вони – представники Партії Регіонів. Крім того, до складу ради входять партійці з “Фронту змін”, “Нашої України”, УНП, “За Україну!”, ВО “Батьківщина”, Української партії, Громадянської позиції та партії “Діти війни”.

Коментарі вимкнені.