Паперові видання не помруть?

Навал інформації щодня. Вибирай, що хочеш. Читай, що цікавить. Це інтернет. Інтернет який зробив нинішне покоління цифровим. Покоління, яке не уявляє своє життя без соціальних мереж. Воно саме вибирає чим цікавитись або що дивитись і дуже часто просто блокує рекламу, яка виникає десь у куті або просто включається автоматичний фільтр у корі головного мозку на всякі сенсації, бон прі або те, що роблять зірки.

Нам важко повірити у багато речей, наприклад: дивно, як наші батьки та діди вірять газетам? Скільки молодих людей передплачують паперові газети хоча б на місяць? Не пригадую багатьох. А скільки молоді підписуються на всілякі новини з різних сайтів? Кожен підписаний мінімум на розсилку новин в «Контакті» і на ще 2-3 сайта. Користувачі самі створюють новини. З якою швидкістю на YouTube появляються нові відео? Напевно, це важко вирахувати. Google мені відповідь на це питання не дав або просто я не вмію шукати. Хоча зараз потрібна інформація сама знаходить шукача. Google реєструє щоденно близько 50 млн. запитів та більше 8 мільярдів веб-сторінок, але це напевно вже застарілі дані. Кожен в мережі може стати автором і може сам вибирати, що цікаво, а що ні. Газети втрачають роль модератора новин, журналісти вже не є ті унікуми, що володіють інформацією, що подають її так, як вважають за потрібно.
Принцип комунікації «один говорить, всі слухають» — вже не діє. Всі хочуть говорити, тобто писати та коментувати все підряд. Блогова система це дозволяє. Або просто сама анононімність: що хочу або що думаю, те пишу. Просто не потрібно паперових носіїв. Треба просто краще тренувати пальці та забути про ручку.

Чи це так? Чи дійсно ЗМІ втрачають свої позиції? Чи настане той 20… рік коли не буде паперових газет? Адже сучасна молодь читає занадто мало газет.

Дарина Саїнчук

-1 thoughts on “Паперові видання не помруть?

  • 00:25 | 21.02.2011 о 00:25
    Permalink

    Google реєструє щоденно близько ….8 мільярдів веб-сторінок
    ???

    • 10:47 | 21.02.2011 о 10:47
      Permalink

      думаю автор мала на увазі. видає на пошукові запити 8 млрд сторінок)

Коментарі вимкнені.