Перші кроки залучення підтримки Німеччини до розвитку нашого файного міста

Наша мандрівка з Дрездена до Брюсселю триває. Коли ми долали федеральну землю Гессен до нас приєдналась Віола фон Крамон. Пані Віола – депутат німецького Бундестагу, спікер з питань зовнішніх зв’язків ЄС та керівник партійної групи в Комітеті по спорту. На здивування всієї нашої групи вона виявилась досить спортивною та витривалою, і без проблем подолала увесь шлях. Одразу ж спало на думку хто б з нашої Верховної Ради зміг подолати 80-100 км. ва велосипеді (не на камеру і без PR).

Під час перерви на обід, що проходив просто на галявині, депутатка влаштувала невеличкий брифінг для учасників велопробігу. Як і слід було очікувати, відповіді, навіть на гострі та конкретні запитання, були досить дипломатичними та розмитими. Політики, як то кажуть, і в Африці політики.

Більш результативно вдалось поспілкуватись з пані Віолою сам на сам під час самого велопробігу по землі Гессен. Як виявилось, пані депутатка досить часто бувала в Україні. Вона добре орієнтується в політичній ситуації нашої держави та знає про роботу міських голів Харкова та Львова. Розповіла, що дивується як керівниками міст можуть бути люди, що тісно пов’язані з криміналітетом та олігархами. Вона занепокоєна ситуацією з місцевим самоврядуванням в Україні, а саме відсутністю в міських голів достатньо повноважень та можливостей достатнього наповнення міського бюджету. Приємною несподіванкою для неї виявився міський голова Львова пан Садовий та його заступники: “Вони молоді, з хорошою освітою та знанням англійської мови. Вони мислять по-європейськи” – сказала Віола фон Крамон. Наша розмова плавно перейшла в площину допомоги ФРН Україні. На сьогоднішній день уряд Німеччини фінансує ряд проектів в Україні, які пов’язані з підготовкою до ЄВРО 2012, застосування енергозберігаючих технологій, боротьбі з ВІЛ-інфекцією СНІДом та рядом інфраструктурних проектів. Користуючись нагодою, я розповів про Тернопіль та про готовність влади до співпраці з урядовими організаціями, на що пані Віола відповіла що наша влада, в першу чергу, повинна проявити ініціативу та обґрунтувати потреби в допомозі та показати роль уряду ФРН у вирішенні зазначених проблем.

Сподіваюсь, дана зустріч була справді не випадковою і найближчим часом ми зможемо заручитись підтримкою Німеччини в розвитку нашого файного міста Тернополя.

Перша ліворуч - Віола фон Крамон (депутат німецького Бундестагу, спікер з питань зовнішніх зв’язків ЄС та керівник партійної групи в Комітеті по спорту).

Максим Черкашин – учасник проекту з м. Тернополя

Коментарі вимкнені.