Підсумок “року реформ”: космічні ціни на харчі, бензин коштує як в Парижі, а дороги – як в Уганді

Лідер громадської організації «Новий Київ», голова Соціально-Християнської партії Зорян Шкіряк вважає, що вже за рік “реформи” прем`єр-міністра Миколи Азарова можуть призвести до розорення більшості українських сімей. Про це УНІАН повідомили у прес-службі З.Шкіряка.

«Космічні ціни на продукти харчування, паливо і комунальні тарифи, знищення малого та середнього бізнесу – це ті «реформи» Азарова, які люди змогли відчути на собі. Азаров посадив країну на китайську гречку за ціною червоної ікри і продовжує запевняти, що підвищення цін на продукти харчування – це світова тенденція. Зусиллями Миколи Яновича українці сьогодні купують продукти за європейськими цінами, а зарплати і пенсії отримують на рівні країн третього світу”, – заявив З.Шкіряк.

За словами лідера ГО “Новий Київ”, бензин в Києві коштує як в Парижі, а дороги у нас – “як в Уганді”.

“Якщо прем`єр буде продовжувати «реформи» такими темпами, його наступний рік при владі може обернутися фінансовим крахом для більшості українських сімей», – упевнений З.Шкіряк.

За його словами, темпи зростання цін на продукти харчування, паливо і комунальні послуги перевищили найпесимістичніші прогнози, і, виходячи з дій уряду, ситуація тільки погіршуватиметься. «Замість проведення реальних структурних реформ, Кабмін бере валютні транші і латає ними бюджетні діри. Замість стимулювання малого та середнього бізнесу – уряд душить його фіскальним пресом. Замість стимулювання українського АПК, Азаров і Ко завозять китайську гречку, а в Луганській області вже зник і хліб”, – зазначив З.Шкіряк.

Він переконаний, що за уряду М.Азарова «покращилось життя» тільки в дуже вузького прошарку населення, що звуться олігархами. “У них добробут виріс в три рази, а в народу – в десятки разів погіршився», – заявив З.Шкіряк, говорячи про результати діяльність Кабміну за рік.

«Я хочу нагадати Віктору Януковичу, що в лютому 1917-го у Петрограді теж спочатку зник хліб…, а потім це вже нікого не цікавило … Робіть висновки, пан президент», – додав З.Шкіряк.

Коментарі вимкнені.