Після свят зростає захворюваність на грип

Найбільша захворюваність на грип та ГРВІ реєструвалася у лютому, кажуть епідеміологи. В населених пунктах із великою скупченістю населення, найбільш показово відображаються закономірні явища епідпроцесу (взаємозв’язок джерела інфекції, факторів передачі і сприйнятливого організму). Як розповів головний державний санітарний лікар Тернопільської області Степан Дністрян, після січневого «традиційного» зниження захворюваності на грип та ГРВІ, що було пов’язане з Новорічними та Різдвяними  канікулами, захворюваність повільними темпами зростає.

Так за 5 тиждень, від 31 січня до  6 лютого в області зареєстровано 3542 випадки ГРВІ, що на 6,7%, більше ніж за попередній тиждень. Дещо зростає питома вага захворілих дітей, та питома вага школярів. Госпіталізовано за тиждень 212 осіб.

Втім, в області епідпоріг не перевищений, захворюваність станом на сьомого лютого складає 33 вип. на 10 тис. населення. Епідемічні пороги не перевищені в районах області та м. Тернополі.

Закритих шкіл, шкіл-інтернатів, вищих навчальних закладів та дошкільних закладів з приводу захворювань на грип та ГРВІ немає.

Коментарі вимкнені.