Побудинковий тариф у Тернополі підвищить квартплату на 25%

До початку опалювального сезону у Тернополі запровадять побудинковий тариф. Відтак кожен будинок матиме свої розрахунки за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій. За словами заступника міського голови Владислава Стемковського, після нововведення вартість житлово-комунальних послуг зросте на чверть. Найдешевшим обслуговування буде у новобудовах з невеликими прибудинковими територіями. Менше пощастить мешканцям старих будинків. Тут тариф буде найвищим, – пише газета “Номер один”.

Тернополяни зможуть коригувати розмір тарифу самостійно

На сьогодні тариф на утримання житлового фонду повинен розраховуватись відповідно до постанови №529, яка була прийнята три роки тому. До цього часу Тернопіль ігнорував вимоги законодавства і проводив розрахунок відповідно до постанову №560, яка втратила чинність у 2008 році. Постанова №529 передбачає розрахунок тарифу побудинково.

– При розрахунку тарифу враховуватимуться: площа сходових кліток, розмір прибудинкової території, наявність ліфта, протяжність внутрішніх будинкових мереж та інші технічні параметри. Розрахунок тарифу робить не міська рада чи виконком, а житлово-комунальне підприємство, яке надає послуги з обслуговування. Мешканці будинку можуть коригувати розрахунок у частині періодичності отримання певної послуги. Натомість вплинути на вартість послуги тернополяни не можуть. Розрахунки перевіряє цінова інспекція, яка робить економічний аналіз, – зазначив Владислав Стемковський.

Згідно з новим розрахунком, плата за обслуговування ліфтів та вивіз твердих побутових відходів нараховуватиметься окремо…

Коментарі вимкнені.