Податківці кажуть, що проводять вдвічі менше перевірок

За 10 місяців цього року працівниками податкових органів Тернопільщини проведено 863 фактичних перевірки. Це на 997 перевірок або 53,6% менше ніж за аналогічний період минулого року. За результатами проведених перевірок застосовано 3,8 млн. грн. штрафних (фінансових) санкцій, з яких до бюджету надійшло 3,3 млн. грн. Про це повідомив заступник голови комісії з проведення реорганізації ДПА в Тернопільській області, перший заступник голови ДПА в області Володимир Михайлюк.

У відповідності до вимог ДПС України підрозділи контролю за суб’єктами господарювання, що здійснюють розрахунки у готівковій формі зосереджують роботу на формуванні у суб’єктів господарювання переконання у доцільності прозорої господарської діяльності та повного декларування доходів.

Такими методами, зокрема, є роз’яснювальна робота, яка базується на попередньому аналізі показників господарської діяльності платників податків, співбесідах, зустрічах, нарадах із платниками податків, співпраці, спрямованій на пошук рішень щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій та звітування про реальні обсяги виручки суб’єктів господарювання.

Володимир Михайлюк зазначив, що на даний час повністю виключено безпідставне проведення фактичних перевірок та проведення фактичних перевірок суб’єктів малого бізнесу. Такі перевірки проводяться лише за наявності обов’язкових до розгляду письмових звернень покупців (споживачів) та в разі отримання інформації від державних органів або органів місцевого самоврядування про наявність конкретних порушень вимог чинного законодавства.

 

Коментарі вимкнені.