“Подвиги” неповнолітніх братів на Тернопільщині

Про таких в народі кажуть: чудить без баяна. Двоє братів-тернополян, старшому з яких виповнилося сімнадцять, а молодшому й шістнадцяти немає, за свій короткий вік встигли надивувати міліціонерів не раз.
Є у парубків вже й судимість, щоправда, умовна, та хлопчаки настаралися вже й на реальне позбавлення волі. Принаймні, повторне вчинення крадіжки та пограбування їм це точно ґарантують.
Як розповіли оперативники відділення кримінальної міліції у справах дітей Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ, останній «подвиг» братів – незаконне проникнення до чужого житла з метою вчинити крадіжку. Сталося це пізньої ночі у будинку, де мешкають й самі підозрювані. Хлопчаки вирішили погосподарювати у сусідській квартирі на першому поверсі. Старший допоміг молодшому забратися у вікно, а той хутко, мов кіт, проліз у кватирку і став нишпорити у пошуках чогось цінного. Та господиня, почувши шурхіт в кімнаті, увімкнула світло. Остовпіла. Перед нею стояв сусідський хлопчина, той, кого в будинку всі остерігаються, бо знають про його з братом пристрасть до чужого.
Міліціонери затримали зловмисника. А старший з братів, зрозумівши, в яку халепу потрапив молодший, подався до Бережан – там вони навчаються в інтернаті.
Зі слів правоохоронців, місяць тому проти неповнолітніх вже була порушена кримінальна справа за пограбування. Тоді брати обікрали на вулиці тернополянку, вирвавши в неї сумочку з особистими речами.
Обох лиходіїв затримано. Проводиться розслідування.

Коментарі вимкнені.