Понад 76 тис.грн. дорахували податківці Тернопілля підприємцю, який будував, а податків не платив

У першому кварталі цього року податківцями нашої області проведено 111 документальних перевірок суб’єктів господарської діяльності-фізичних осіб і у 109 (98%) випадках встановлено порушення. За наслідками перевірок додатково нараховано 1,7 млн. грн. податків та штрафних санкцій, складено 63 протоколи про адміністративні правопорушення та застосовано понад 2 тис.грн. адмінштрафів.

Для прикладу, проведеною плановою  виїзною документальною перевіркою приватного підприємця, що здійснює свою діяльність у сфері автоперевезень, встановлено ряд порушень.

Зокрема, зазначений суб’єкт господарювання на 311 тис.грн. завищив валові витрати. Крім цього, він включив до складу податкового кредиту суму ПДВ із придбаних товарів, які не використовував у господарських операціях, що призвело до завищення відшкодування з податку на додану вартість в розмірі майже 104 тис. грн.

За допущені порушення підприємцю додаткового нараховано понад 131 тис.грн. податків та штрафних санкцій.

Іншою плановою  виїзною документальною перевіркою приватного підприємця, що здійснює свою діяльність у сфері будівництва та ремонту нерухомості, встановлено ряд порушень. Зокрема, у зазначеного суб’єкта господарювання не було в наявності первинних документів на придбання товару на суму 293 тис.грн., а саме: закупівля матеріалів для виконання будівельно-монтажних робіт проводилася у невідомих фізичних осіб на ринках м. Тернополя., причому податок з доходів фізичних осіб не утримувався. Крім цього, підприємець, на підставі цивільно-правових угод виплатив доходи фізичним особам за виконані ремонтні роботи в розмірі майже 115 тис.грн., а податок на такі доходи не нараховував і не сплачував.

Загалом за порушення податкового законодавства підприємцю додаткового нараховано  понад 76 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій

Коментарі вимкнені.