Представники Тернопільської і Хмельницької областей стали учасниками акції «Збруч – ріка єднання!»

У суботу, 22 січня, з нагоди відзначення 92-ї річниці проголошення акту Злуки та Дня Соборності України, відбулася акція «Збруч – ріка єднання!», учасниками якої стали представники влади та громадськості Тернопільської і Хмельницької областей.

Обравши центром проведення заходів мости та населені пункти поблизу ріки Збруч, на території Тернопільщини та Хмельниччини, організатори мали намір продемонструвати усім, що не існує меж чи перепон, які б ділили Україну.

Зустріч делегації хмельничан відбулася на мості біля смт. Скала-Подільська Борщівського району. Там відбулось урочисте зібрання. Майстри мистецтв подарували присутнім святковий концерт, а гостинні господині частували всіх охочих борщем, яким славиться Борщівський край.

Згодом святкову естафету перейняв Гусятин. Тут хлопці та дівчата, пронісши з різних берегів Збруча жовту та синю стрічку, створили на середині мосту, що єднає Хмельницьку та Тернопільську області, п’ятиметровий стяг України – символ об’єднання українського народу. У небо випустили голубів та 92 жовто-блакитні кульки.

Ще один міст через Збруч, який сполучає Підволочиський район Тернопільської та Волочиський район Хмельницької області, став місцем зустрічі офіційних делегацій цих регіонів.

Через символічну доріжку-міст, створену з 92 рушників, вишитих місцевими майстринями, за кількістю років, які сповнилося з часу проголошення Акту Злуки, святкова громада вирушила до центру Підволочиська, де зібралась громадскість обох областей.

Родзинкою свята стало створення ковалями знаків Володимирової держави – двох Тризубів.

Завершилося свято концертом і салютом.

Коментарі вимкнені.