Предстоятель УАПЦ відвідав храм м.Теребовлі

У четвер, 10 лютого 2011 року, перебуваючи з робочою поїздкою в м.Теребовлі, де цього дня пройшли збори священнослужителів Тернопільської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви, на запрошення настоятеля митр.прот. Володимира Якубишина, Блаженнійший Мефодій, митрополит Київський і всієї України Мефодій, Предстоятель УАПЦ, відвідав храм святого рівноапостольного Великого князя Володимира. Митрополита Мефодія супроводжував Преосвященний єпископ Мстислав, вікарій Тернопільської єпархії, та співробітники єпархіального Управління УАПЦ.

Блаженнійший Владика ознайомився з ходом робіт, що завдяки настоятелю та працелюбній громаді так разюче преобразили колись занедбану святиню. За древньою православною традицією митрополит у першу чергу поклонився святому Престолу, та оглянув стан Дарохранительниці і Жертовника. Також священнослужителі оглянули іконостас, варіант оздоби Горного місця, церковну утвар. Присутні мали змогу також оглянути інші церковні приміщення, які розташовано поруч храму.

Настоятель храму митр.прот.Володимир розповів Владикам та усім присутнім про хід відновлювальних робіт у церкві. Зокрема, Предстоятель та Вікарій оглянули відновлені приміщення, у котрих нині проходять навчання парафіяльної недільної школи.

Предстоятель УАПЦ відзначив ревну працю громади, та благословив усіх богомольців та трудівничих храму на подальшу працю на користь Церкви, та нашого українського народу. У свою чергу митрофорний протоієрей Володимир, благочинний Теребовлянського району УАПЦ запросив Блаженнійшого Владику-митрополита, та Преосвященнійшого єпископа Мстислава очолити богослужіння у храмі св.Володимира, та вознести архіпастирські молитви за теребовлянську громаду у будь-який зручний і відповідний для них час.

Прес-служба Предстоятеля УАПЦ

Коментарі вимкнені.