Прейскурант цін на почесні звання в Україні

Чиновники з Адміністрації Президента торгують високими званнями ще з часів президентства Леоніда Кучми, заявив народний депутат Андрій Сенченко.

За його даними, за звання Героя України директор нафтобази у Криму заплатив 5 мільйонів доларів. Ним виявися чинний міський голова Феодосії Олександр Бартенев, який у списку заможних кримчан посідає передостанне місце з капіталом у 44 мільйони доларів.

Сам Бартенев категорично заперечив, що платив якісь гроші за звання, хоча загалом таку торгівлю вважає цілком можливою. «Я думаю, є кому платити з тих, хто хоче стати Героєм України. І у Верховній раді, і всюди», — сказав він. Утім, своє звання, наполягає чиновник, він отримав за «особливі заслуги в розвитку енергетики» — у 2004 році отримав у спадок гору іржавого заліза і зробив з нього зразкову нафтобазу.

І все ж таки існує «головний прейскурант країни» на військові та почесні звання. Офіцер однієї з українських спецслужб відмовився говорити навіть спиною до камери, але прейскурант показав.

Так, два роки тому звання заслуженого артиста коштувало 5000 доларів. Народного – 7 тисяч. Тепер ціни зросли — щоб отримати заслуженого треба викласти 7000. Народного – 10000. Сума може змінюватися в залежності від зв’язків номінанта та його позицій у професійному середовищі.

У системі МВС отримати генеральське звання коштує від 100 до 200 тисяч доларів. У СБУ — дешевше — від 50 до 100 тисяч.

Також продаються посади. Місце голови обласного відділу СБУ коштує від 1 до 3 мільйонів доларів у залежності від області. Наприклад, за керівництво на Київщині можна віддати і до 5 мільйонів. Вважається, що новоспечений керівник ці гроші «відіб’є».

tsn.ua

-1 thoughts on “Прейскурант цін на почесні звання в Україні

  • 08:24 | 31.01.2011 о 08:24
    Permalink

    Тепер стає зрозуміло, чому СБУ і менти не чіпають бандюганів та інших…
    Наприклад тернопільських аферістів, що займаються “Зеленими Картами” . Напевно аферюги купили всіх вже в СБУ, прокуратурі та міліції. Інакше звідки такі доходи?

  • 19:23 | 31.01.2011 о 19:23
    Permalink

    Цілком згоден з Петром! Це він про фірму ГЕРМЕС.
    Справді, аферисти вищого гатунку. Вони грубо порушують не лише українські закони, а і міжнародні. А прокуратура, СБУ і міліція ними точно куплена. Бо вони заробляють брехнею величезні гроші. За свої “послуги” деруть з людей від 7000 до 30000 зелених!
    А податки з якої суми сплачують???

    А правоохонці не можуть впіймати їх на гарячому. Не тому що тупі…

    Тому що ВСІ КУПЛЕНІ!!!

Коментарі вимкнені.