“Улов” тернопільських міліціонерів за 2011 рік – вісім держслужбовців

З початку року працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю у Тернопільській області викрили 12 злочинів, пов’язаних із незаконними операціями із землею. Майже сорок  гектарів землі стали предметом злочинних посягань.

Так,  до кримінальної відповідальності міліціонери притягнули посадовців одного з інститутів. Державні мужі підробили проект роздержавлення земель колективного сільськогосподарського підприємства. Внаслідок махінацій більше трьох гектарів землі, яку попередньо було виділено для будівництва автомобільної дороги, чиновники передали для використання приватним підприємцям.

А сільський голова в одному із сіл Теребовлянського району посприяв здійсненню незаконної приватизації землі. Посадовець підробив виписки з рішень сесії сільської ради на приватизацію земельної ділянки розміром понад два гектари, чим заподіяв державі збитків на суму понад 140 тисяч гривень.

За перевищення службових повноважень до кримінальної відповідальності притягнуто посадових осіб однієї із районних державних адміністрацій та управління Держкомзему. Чиновники видали  розпорядження на незаконне вилучення та переведення в землі запасу земельну ділянку, що належала лісовому господарству, а також незаконно змінили її цільове призначення без проведення нарахування та сплати втрат земель сільськогосподарського призначення. Державні збитки сягають понад двісті шістдесят тисяч гривень.

Загалом з початку року тернопільські міліціонери притягнули до кримінальної відповідальності вісім  держслужбовців та одного працівника державного підприємства. Загальна сума державних збитків по порушених кримінальних справах складає понад три мільйони гривень, – повідомляє прес-служба  УМВС України в Тернопільській області.

Коментарі вимкнені.