При Януковичу краще стало жити лише 4 відсоткам українців

За результатами першого року президентства Віктора Януковича 4% громадян «жити стало веселіше й краще». Про це заявив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко, представляючи результати соціологічного дослідження, – пише focus.in.ua.

Згідно з даними всеукраїнського опитування, проведеного на замовлення Інституту політики, більшість населення (61,7%) констатує погіршення свого матеріального становища за останні 12 місяців. При цьому третина опитаних (33,3%) відзначила, що їх матеріальне становище не змінилося, і тільки 4% вважають, що їх матеріальне становище покращилося.

Принциповим моментом у дослідженні Томенко назвав те, що й схід України визнав погіршення життя при Януковичу (51,5% заявили про погіршення матеріального становища, 5,3% — про поліпшення).

Як повідомляє прес-служба депутата, згідно з опитуванням, абсолютна більшість населення України (97,5%) тією чи іншою мірою стурбована ростом цін.

«Кожній десятій українській родині (11,2%) не вистачає грошей навіть на їжу, а двом п’ятим (41,3%), хоча й вистачає на їжу, але купувати одяг або взуття вже складно», — відзначив Томенко.

Проводило опитування «Українське демократичне коло» на замовлення Інституту політики 29 січня — 7 лютого. Вибіркова сукупність представляє доросле населення України й охоплює всі регіони країни. За місцем проживання опитано 1200 респондентів 18 років і більше. Статистична погрішність вибірки без урахування дизайн-ефекту з вірогідністю 0,95 не перевищує 2,9%.

Коментарі вимкнені.