Регіонали скликають позачергові сесії через Львів і хочуть заборонити “Свободу”

Депутати від Партії регіонів у Луганській обласній раді ініціюють на 11 травня позачергову сесію у зв`язку з подіями у Львові 9 травня.

Про це сказав голова фракції Партії регіонів у Луганській облраді Олександр Арапов на прес-конференції у вівторок, повідомляє УНІАН.

За словами Арапова, на позачерговій сесії депутати розглянуть заяву щодо дій ВО “Свобода” 9 травня у Львові, яку спрямують президенту, Кабінету міністрів й у прокуратуру.

Заява міститиме пункт про те, щоб притягти до кримінальної відповідальності всіх призвідників, організаторів, учасників непорядків, що сталися у Львові 9 травня.

“Ми різко засуджуємо провокації націоналістичних сил, які відбулися у Львові 9 травня 2011 року. Ухвалено рішення скликати позачергову сесію Луганської обласної ради 11 травня о 14.00”, – заявив Арапов.

“Ми знаємо, що 12 травня відбудеться сесія у Львівській обласній раді. Ми хочемо попередити наших колег, щоб вони не велися на провокації, які відбулися в місті. У нас одна країна, ми всі її любимо”, – наголосив він.

За словами голови фракції ПР, позачергові сесії з цього ж питання пройдуть не лише в Луганську й у Львові, але й у центральних і східних областях.

Арапов вважає, що заява МВС із приводу того, що співробітники міліції не допустили грубих порушень правопорядку, була зроблена, щоб не розпалювати протидію між Сходом і Заходом України.

“Я не думаю, що Львів, Львівська область і вся Західна Україна думає саме так, як ось ці молоді люди (які брали участь у інциденті у Львові)”, – зазначив Арапов.

Він також повідомив, що депутати Луганської облради хочуть, щоб на законодавчому рівні було заборонено діяльність ВО “Свобода” як організації, яка сприяє розпалюванню міжнаціональної ворожнечі.

Коментарі вимкнені.