Римо-католицькі єпископи закликають людей любити алкоголіків

Документ, з яким Конференція єпископату Римо-Католицької Церкви звернулася цими днями до українців, називається «Заохочення», пише РІСУ. В РКЦ наголошують, що місія Церкви поширюється не лише на вказуванні дороги дітям Божим, але й на турботу про тих, котрі в певному моменті опиняються на узбіччі. Тому єпископат цієї Церкви вирішив звернути увагу на болючу тему українського суспільства  – боротьбу за тверезість.

«Від Церкви очікується, що нестиме допомогу тим людям, котрі знайшлися в важкій ситуації. Християнською ж підпорою для потребуючих повинна бути фізична, моральна, а над усе духовна допомога. Парафія, та котра є найближче потребуючого може і повинна бути домом і школою сопричастя»,– йдеться у документі.

Як вказують єпископи, в Україні з приводу алкогольної залежності щорічно вмирає понад 40 000 осіб, і ця тенденція зростає.

Владики  закликають суспільство поставитися з любов’ю до тих, хто має алкогольну залежність: «Необхідним є,  щоб усі християни: і духовні особи, і миряни відчували свій обов’язок спішити з допомогою потерпілим внаслідок алкоголізму».

РКЦ сьогодні бачить місію своєї Церкви ще й в тім, щоб «відвернути кожного залежного від алкоголю від гріха і відновити в ньому гідність Божої дитини».

«Молимося за кожного, хто простягає руку помочі потерпілим і усіх, кого Господь закликає не бути байдужим до людського горя», – йдеться у документі єпископів РКЦ в Україні.

Коментарі вимкнені.