Що наробила негода на Тернопільщині

Несприятливі погдні умови значно ускладнюють рух транспорту. Дощ, туман, снігопад – саме вони в певній мірі стають супутніми причинами дорожньо-транспорних пригод. Керування автомобілем на слизькій проїздній частині, з обмеженою оглядовістю вимагають від водіїв відповідної уваги та певних навиків. Свідчення цього є снігопади 12 лютого п.р., коли на дорогах області було скоєно ряд автопригод з матеріальними збитками, , – повідомляє прес-служба ДАІ України в тернопільській області.

Зокрема на автодорозі СТРИЙ-ТЕРНОПІЛЬ-КІРОВОГРАД-ЗНАМЯНКА, поблизу с.Підгороднє Тернопільського району технічні ушкодження отримали біля 10 автомобілів та автобус БАЗ-А079 «Еталон». Дивує відношення водіїв до власної безпеки, в результаті снігопаду видимість була біля 2-х метрів, а водії зважувались на поїдку. І коли працівниками ДАІ, для забезпечення безпеки дорожнього руху обмежили рух транспорту, водії все ж пробували проїхати повз наряд, мотивуючи необхідністю поїздки.
Звичайно цього дня були і інші автопригоди при яких пошкоджень зазнали транспортні засоби.
Щоб подібних автопригод на наших дорогах не було, слід пам’ятати, що дорога не прощає помилок , абож не уважності, а ризик стати учасником автопригоди значно збільшується при ускладненні погодніх умов. Щоб не стати “заручниким  непогоди” при можливості слід униками далеких поїздок, але коли це необхідно вести автомобіль з врахуванням всіх заходів безпеки. Крім того, водію необхідно слідкувати за технічним станом транспортного засобу, адже несправні склоочисники, зношений протектор шин, несправності гальмівної системи, приладів освітлення тай багато іншого можуть призвести до трагічних наслідків.
Також необхідно пам’ятати про такий засіб безпеки, як ремінь безпеки. Його необхідно надівати сівши за кермо, а не тоді коли водій бачить інспектора на дорозі. Слід пам’ятати одітий ремінь безпеки, що він рятує життя та здоров’я, береже людське життя.

Коментарі вимкнені.