Що не обіцяв і не виконав Надал?

Один з пунктів передвиборчої програми міського голови Тернополя Сергія Надала – встановлення сміттєсортувальної лінії, наразі не виконаний, однак, знаходиться в процесі реалізації. Про це заявив сам міський голова Тернополя під час свого звіту.

«Сміттєпереобна лінія повинна знаходитися виключно за межами міста. Відповідно до законодавства, надавати земельну ділянку за межами населених пунктів виключна компетенція обласної та районної адміністрацій.

Сергій НадалПротягом 9 місяців була проведена робота з ОДА. Були особисті зустрічі з губернатором, спільні виїзди. Є розуміння від голови адміністрації. Запропоновано кілька ділянок. По всіх ведеться одночасно робота дозвільних органів: екологи, санепідслужба тощо. Паралельно працюють проектанти. Готується проект під будівництво станції сортування сміття з автоматичним захороненням ТПВ.

Також продовжується співпраця з Державним гентством з інвестицій та управління національними проектами. Вони провели тендер для будівництво сміттєпереробного заводу. Вчора приїжджав переможець того тендеру, знайомилися з документацією. Вони виїжджали на місця потенційних полігонів. Тернопіль одне з 6 міст, які потрапили в національний проект з будівництва сміттєпереробних заводів.

Окрім того, ми намагаємося вирішити сміттєву проблему власними силами. Було створене комунальне підприємство «Екоресурси». Сьогодні вже зареєстровано спільне підприємство з іноземним інвестором. Прийшли перші інвестиції. Ми працюємо над тим щоб влаштувати у Тернополі підприємство з переробки твердих побутових відходів.

Це італійський інвестор з досвідом роботи. Їхні заводи функціонують навіть у італійських курортних містах на березі моря. Наприклад, місто Удіне. Це говорить про те, що їхня технологія відповідає європейським вимогам», – прокоментував Сергій Надал.

За його словами, мерія продовжує співпрацю з громадою Малашівець і виконує всі взяті на себе зобов’язання.

-1 thoughts on “Що не обіцяв і не виконав Надал?

  • 19:59 | 1.12.2011 о 19:59
    Permalink

    ще зробить, адже до кінця каденції ще три роки – встигне!

Коментарі вимкнені.