Шахрай від імені Януковича обкрадав мешканців Західної України

В Івано-Франківську засуджено за шахрайство чоловіка, який називав себе заступником глави адміністрації Президента України.

Він обіцяв довірливим галичанам влаштувати їх на високооплачувані чиновницькі посади, вони ж йому віддячували гостинцями й дарунками.

В Івано-Франківському міському суді завершився розгляд кримінальної справи за звинуваченням 53-річного мешканця села Петрилів Тлумацького району у незаконному присвоєнні собі владних повноважень, вчиненні шахрайств та крадіжок.

За словами заступника начальника відділу підтримання державного обвинувачення в судах прокуратури Івано-Франківської області Романа Лизака, самозванець вчиняв злочини не тільки на території Івано-Франківщини, але й у сусідніх Львівській та Чернівецькій областях.

Він одягався в імпозантний костюм і називав себе заступником глави адміністрації Президента України, радником Президента та представником благодійного фонду.

Шахрай достеменно володів інформацією про місцевих посадовців різних рангів. Своїм симпатикам обіцяв влаштувати їх на високі посади в обласних адміністраціях та на високооплачувані роботи.

Йому вірили і приймали з гостинцями і дарунками, оплачували його харчування та проживання в готелях і санаторіях.

Там, де подарунки шахраєві забували зробити, він брав сам, викрадаючи гроші та цінні речі. У помешканні одного з високопосадовців Львівської обласної ради, де проживав, поцупив 500 доларів та золотий хрестик.

Перша крадіжка, яку він вчинив за схожих обставин, сталася в серпні 2007 року в курортному місті Моршин.

Своїми діями завдав збитків громадянам та посадовим особам на суму 37 700 гривень.

Злочинець “погорів” на тому, що дав обіцянку жителю одного з сіл Верховинського району організувати надання спонсорської допомоги в розмірі 100 тисяч євро на будівництво в селі нової церкви, за що отримав від нього дорогі подарунки у вигляді різьблених з дерева та інкрустованих речей.

Однак обіцяні кошти на банківський рахунок так і не надійшли. Обдурений чоловік звернувся у міліцію із заявою про злочин, у серпні 2010 року афериста затримали.

За вироком Івано-Франківського міського суду петрилівського самозванця засудили до 1,5 року обмеження волі.
Gazeta.ua

Коментарі вимкнені.