Шеф-кухар військового корабля на “Короп-фесті” приготував 18 коропів

17 липня в селищі Коропець Монастириського району за підтримки управління з питань туризму відбувся кулінарний фестиваль «КоропФест».

Участь відкритті фестивалю взяли голова Монастириської РДА Іван Білик, його заступник з гуманітарних питань Світлана Тимура, а також начальник управління з питань туризму Леся Серетна.
В рамках фестивалю відбувся дитячий пісенний конкурс «Крок до зірок».

Свої вироби представляли майстри народних ремесел, які з’їхалися сюди з інших областей.
Найбільшою родзинкою свята стала дегустація страв із коропа. Коропецькі господині частували всіх бажаючих  різноманітними смачними стравами: риба фарширована, вареники з рибою, риба квашена, котлети з риби, торт рибний і т.д.

За словами селищної  голови Коропця Ганни Куйловської, кожна коропецька господиня знає кілька рецептів приготування коропа, які тримаються у секреті.  Кулінарний фестиваль «КоропФест» завдяки своїй унікальності набув популярності вже далеко за межами Тернопільщини. Цьогоріч на нього приїхали гості не тільки з сусідніх областей, але й з закордону.

Найцікавіше те, що у фестивалі брав участь шеф-кухар військового корабля “Смольний” Ярослав Бойків, який приготував 18 коропів.

Організатори свята нарахували понад 3 тисячі  відвідувачів.

Загалом було закуплено 113 коропів загальною масою 75 кілограм.

Управління з питань туризму.

 

Коментарі вимкнені.