Шеф-кухар військового корабля на “Короп-фесті” приготував 18 коропів
17 липня в селищі Коропець Монастириського району за підтримки управління з питань туризму відбувся кулінарний фестиваль «КоропФест».
Участь відкритті фестивалю взяли голова Монастириської РДА Іван Білик, його заступник з гуманітарних питань Світлана Тимура, а також начальник управління з питань туризму Леся Серетна.
В рамках фестивалю відбувся дитячий пісенний конкурс «Крок до зірок».
Свої вироби представляли майстри народних ремесел, які з’їхалися сюди з інших областей.
Найбільшою родзинкою свята стала дегустація страв із коропа. Коропецькі господині частували всіх бажаючих різноманітними смачними стравами: риба фарширована, вареники з рибою, риба квашена, котлети з риби, торт рибний і т.д.
За словами селищної голови Коропця Ганни Куйловської, кожна коропецька господиня знає кілька рецептів приготування коропа, які тримаються у секреті. Кулінарний фестиваль «КоропФест» завдяки своїй унікальності набув популярності вже далеко за межами Тернопільщини. Цьогоріч на нього приїхали гості не тільки з сусідніх областей, але й з закордону.
Найцікавіше те, що у фестивалі брав участь шеф-кухар військового корабля “Смольний” Ярослав Бойків, який приготував 18 коропів.
Організатори свята нарахували понад 3 тисячі відвідувачів.
Загалом було закуплено 113 коропів загальною масою 75 кілограм.
Управління з питань туризму.
Коментарі вимкнені.