Сільські магазини на Тернопіллі обкрадали львівські злодії

Магазини, не обладнані надійною охороною, завжди приваблювали крадіїв. Саме такі кримінальні гастролери у березні цього року обікрали декілька торгових закладів у Зборівському районі. Днями тернопільські міліціонери затримали за крадіжки двох жителів сусідньої Львівської області.

Злочинці ретельно планували та організовували нічні вилазки. Вони спеціально напередодні виїжджали у віддалені села району. Переконувалися, що місцеві магазини не обладнані надійними засобами сигналізації, їх ніхто не охороняє уночі. Для поїздок на Тернопільщину один із крадіїв брав у батька автомобіль марки «Фіат». Зловмисники ламали пластикові вікна, підважували вхідні двері. Із торгових закладів вони забирали цигарки, карточки поповнення рахунків мобільних телефонів, продукти та спиртне.

Власники магазинів вранці, виявивши крадіжку, зверталися за допомогою до міліціонерів. Експерти фіксували відбитки шин невстановленого автомобіля. На жаль, інших слідів злочинці не залишили. Не зважаючи на це, оперативники активно шукали крадіїв.

Серед інших міліціонери висунули версію, що до вилазок можуть бути причетні гастролери із сусідньої області. Інформацію правоохоронці ретельно перевірили. Одного з крадіїв міліціонери спіймали у місті Золочеві Львівської області, іншого затримали у Зборівському районі. Під час обшуку правоохоронці вилучили крадений з магазинів товар.

Один із затриманих раніше умовно засуджений за крадіжку. Тепер він має усі шанси отримати реальний строк покарання за крадіжки.

Тернопільські міліціонери вже довели причетність затриманих до двох крадіжок із сільських магазинів, у яких викрали товар вартістю дві – три тисячі гривень. Правоохоронці перевіряють причетність затриманих до інших злочинів. Триває розслідування, – повідомляє прес-служби УМВС в Тернопільській області.

Коментарі вимкнені.