Сьогодні – День музею

18 травня працівники музеїв України та усього світу відзначають своє професійне свято. Колектив комунального підприємства Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний інформаційно-туристичний краєзнавчий центр» приєднується до вітань музейним працівникам Тернопільщини та бажає наснаги у творчій праці.

 

«Музеї – дуже вагома складова  туристичної інфраструктури регіону. Тому комунальне підприємство Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний інформаційно-туристичний краєзнавчий центр»  питанню промоції музеїв Тернопілля, інформаційному супроводу  музейних заходів  приділяє особливу увагу. На часі видання каталогу-путівника «Музеї Тернопілля», – повідомила директор підприємства Лариса РИМАР.

В Україні налічується майже 500 музеїв, тоді як у радянські часи їх було всього 190. Окрім них, існують ще громадські музеї, яких понад 2 тисячі. За розгалуженістю музейної мережі і за багатством культурної спадщини Україна посідає чільне місце в Європі. Наші музеї виглядають достойно й у світовому контексті.

На Тернопільщині 26 музеїв та біля 130 музейних кімнат. Серед них краєзнавчі та тематичні (театрального мистецтва, меморіальні та етнографічні музейні кімнати, літературно-меморіальні музеї) та ін.

«Ми маємо багато золота, але часом не знаємо про це», – так алегорично зауважив в інтерв’ю журналу «TernoTRAVEL» директор Тернопільського обласного краєзнавчого музею Степан КОСТЮК, маючи на увазі те, що українці, багаті на історію, культуру, традиції, такі артефакти й пам’ятки, які є в не багатьох народів, нерідко й не здогадуються про це. Справді, в обласному краєзнавчому музеї значна частина із 177 тисяч експонатів – унікальна, таких автентичних – не знайдете в жодному музеї нашої держави й навіть закордоном!

Коментарі вимкнені.