Справою проти Кучми відволікають увагу від інфляції у 42%

Справа проти Кучми, за задумом влади Януковича, має відволікти увагу суспільства від соціально-економічного колапсу, інфляції у 42%, жорстокої корупції і акцій протесту.

Перша обставина, яка вочевидь змусила відкрити кримінальну справу проти Кучми саме зараз, а не рік тому, хоча й тоді при бажанні це можна було зробити – це відвертання уваги суспільства від гострих соціальних проблем та бунтів шахтарів, лікарів, учителів, працівників заводів, чорнобильців, підприємців хвиля яких уже почала котитися Україною.

Справою проти Кучми створюється добра можливість відволікти увагу людей від реальних соціально-економічних проблем, запропонувавши їм ще один захопливий політичний серіал. «Кучма під лампою на допиті у Кузьміна». «Очна ставка Кучми і Пукача». «Литвин клянеться, що роздруківок не носив», «Плівки Мельниченка, покладені на музику».

Плівки Мельниченка офіційно засвідчують злочини Януковича і Азарова.

Генеральна прокуратура визнала Плівки Мельниченка доказом у справі проти Кучми. Отже, вони також є також офіційним доказом злочинів Януковича й Азарова.

На плівкамих Мельниченка зафіксовано ряд злочинів президента Януковича та прем’єра Азарова.

Зокрема йдеться про:

–         Тиск на суддів

–         Фальсифікація президентських виборів 1999-гро року Януковичем.

–         Дача хабара Януковича Кучмі вартістю в кілька тисяч доларів у цінах 99-го року

–         Перешкоджання журналістській діяльності, цензура й тиск на ЗМІ

–         Замах Азарова на незаконне отримання квартири і його антисемітизм

–         Рекет Азарова у власних інтересах із використанням державних структур

–         Корупція й підкуп народних депутатів.

1. Так, в одному з епізодів на плівках зафіксовано, що губернатор Донецької області Янукович за наказом Кучми погоджується розібратися із суддею, якого Кучма наказав «підвісити за яйця», щоб той на все життя запам’ятав. Янукович відповів ствердно й пообіцяв розібратися. Також Янукович пожалівся Кучмі на «ненадійність» глави місцевого суду та забажав, щоб його змінили.

В іншому епізоді Віктор Янукович розповідає Кучмі про те, який коштовний подарунок він передав йому через дружину президента. Інший епізод плівок зафіксує підкуп Януковичем 15-20 депутатів із фракції комуністів для розширення прокучмівської більшості у ВР. Янукович також розповів Кучмі, як він особисто придушив усі незалежні ЗМІ в Донецькій області, та похвалився тим, що тепер кожного журналіста може «поставити до стінки».

2. Фальсифікувати вибори Янукович навчився ще при Кучмі. На плівках також є епізод, який свідчить про фальсифікації під час президентських виборів 1999 року.

3. Фігурує на плівках і Микола Азаров. З Кучмою вони обговорювали перебіг реалізації плану знищення опозиційної газети «Сільські вісті» та видавництва «Преса України». А перед цим глава СБУ Деркач доповів Кучмі, про азаровський фонд «Професіонал»: «там чудеса творят, там они такие бабки, козлы, кидают, причем, по-наглому.» При цьому Кучма наказав не чіпати Азарова. В одному з епізодів Азаров принижується перед Кучмою й просить дати згоду на схему розширення власного житла шляхом очищення від сусідів. Кучма дав добро.

Детально про епізоди плівок з Януковичем і Азаровим.

Плівки Мельниченка показують злочини чинного керівництва держави. Розкривають дійсну, відмінну від офіційної, суть і філософію теперішньої влади. Показують, що Янукович і Азаров – це діти Кучми, які навчені корупції, фальсифікацій, тиску на суди й журналістів ще в часи своєї «політичної юності».

ЯНУКОВИЧ НА ПЛІВКАХ МЕЛЬНИЧЕНКА

Янукович про суддів: «Вони – подонки…»

Епізод, де йдеться про незаконний тиск на суддів. На той момент губернатор Донецької області Янукович погоджується виконати вимогу Кучми розібратися – «підвисити за яйця» – із суддею, який вів справу адвоката Салова, заарештованого за антипрезидентські листівки.

Кучма: – …Крутил, крутил ваш суд какой-то, и вернули дело (по Салову) назад и сказали: это нужно рассматривать не как распространение, а как оскорбление президента. Они же подонки, твои судьи. Я должен ехать к ним и давать показания. Ты возьми того судью, б…, за яйца подвесь, пусть повисит одну ночь.

Янукович: – Понял. Мы разберемся.

Кучма: – Судьи вообще, б…

Янукович: – Ну, они подонки. Председатель суда у меня там ненадежный. Его надо менять…

http://www.compromat.ru/page_10533.htm

Янукович про свій хабар Кучмі.

Епізод (від 12 травня 2000р.), де губернатор Донеччини Янукович розповідає, як через дружину Кучми він подарував тодішньому президенту, у знак подяки, рушницю «Голанд-Голанд» вартістю кілька десятків тисяч доларів.
Янукович: …Леонид Данилович. Я вам дарю “Голанд-Голанд”.
Кучма: Что такое?
Янукович: “Голанд-Голанд” – лучшее ружье в мире.
Кучма: (нерозбірливо)…
Янукович: Да, “Голанд-Голанд”! Значит, я уже был у Людмилы Николаевны, отвез, оно там. Без патронов, не заряженное…
http://postup.brama.com/usual.php?what=5922

Янукович про донецькі ЗМІ: «Даже те, которые там сильно мудрые были, сегодня все уже выстроились в шеренгу…»

Епізод (вересень 2000р.), де зафіксована розмова про те, як Янукович планує підкупити депутатів для розширення прокучмівської більшості у парламенті. Також Янукович розповів Кучмі, як він особисто придушив – «вистроїв у шеренгу» – усі незалежні ЗМІ в Донецькій області, та похвалився тим, що тепер кожного журналіста може «поставити до стінки».
Янукович: Мы сегодня, за полгода, практически все телекомпании, какие были, мы их все забрали. Все телекомпании, которые есть (в Донецкій області).
Кучма: А по газетам?:

Янукович: А что касается газет, Леонид Данилович, как правило, они все контролируются, ну кроме этих – “Коммунист”, “Товарищ”, еще какая-то. Мы ж создали такой холдинг по СМИ… Это все газеты наши. И как только мы это сделали, даже те, которые там сильно мудрые были, сегодня все уже выстроились в шеренгу. Потому что их сегодня любого можно к стенке… Были разные любители, платили, договаривались. Сегодня это выстроено от и до…

Янукович про купівлю депутатів для створення першої фракції регіоналів

Янукович: Леонид Данилович, вы же знаете, что мы в политику никакую не лезли, она нам, грубо говоря, на хер не нужна… По этой ситуации, которая сейчас складывается, мы уже несколько раз обожглись, нас уже коммунисты обманывали. Причем так – берут деньги, и делают все наоборот. Представляете?
Кучма: Да…
Янукович: А уже веры нет. Ну, так. Посмотрели, я не могу сказать сколько, но я грубо могу сказать. Человек 15-20 мы оттуда оторвем. От Пети…

Янукович: И потом конкретно, если вы скажете, что вот “Батькивщина”, вот партия эта, Социалистическая…
Кучма: Да, Мороз…

Янукович:: Значит, если мы посмотрим по списку, поднимем ставки до потолка, все равно вытянем оттуда какую-то часть, поотрываем… Вот какой-то банк создать, пусть пока он будет минимальный, а дальше мы посмотрим. Будет необходимость, вы скажете увеличивать – будем увеличивать. Но это гарантированные штыки. Так что вы смотрите, Леонид Данилович. Я только из тех соображений, чтобы вам помочь с этой шелупенью разобраться. Будет расширение – будут постепенно искать предметы торга различные и так далее…

http://www.tovarish.com.ua/print/Dve_komand.html

АЗАРОВ НА ПЛІВКАХ МЕЛЬНИЧЕНКА

Азаров про «Сільські вісті»

Епізод (вересень 2000 р.), де Азаров бідкається Кучмі, що найтиражніша на той момент і водночас опозиційна Банковій газета «Сільські вісті» продовжує виходити, незважаючи на всі зусилля податкової по її знищенню, зокрема, заблоковані рахунки.

Кучма: “Сільські вісті” как там?
Азаров: А что “Сільські вісті”? “Сільські вісті” сидят без копейки. Абсолютно. Как они вообще еще существуют?
Кучма: Кто защищает их?
Азаров: Ну, если они сидят без копейки! Зарплату шесть месяцев люди не получают. Ну им кто-то подбрасывает.
Кучма: Но газета выходит.
Азаров: Выходит. Есть запасы бумаги. Вот единственное, что надо теперь спросить с господина “Издательство “Пресса Украины”. Какого хера он печатает, если ему не платят? У него же счета газеты заблокированы.


Азаров: Леонид Данилович, значит, по “Сільським вістям”. Требуется ваше указание. Этот же дурак Олейник (директор типографии “Пресса Украины” — Ред.)! К нему пришли. Спокойно ему говорят: “Так и так. Два миллиона должна. Ты что печатаешь? Они ж тебе не платят второй месяц. Если ты будешь печатать, так мы, значит, будем выставлять налоговые обязательства. Порядок такой, по закону. Так что ты прекращай. Тогда у нас никаких претензий не будет.
http://www.compromat.ru/page_25914.htm

http://www.pravda.com.ua/rus/news/2002/12/10/4370762/

Голова СБУ Деркач про фонд Азарова «Професіонал»: «Там чудеса творят, там они такие бабки, козлы, кидают, причем, по-наглому…»

Епізод (12 червня 2000 р.) із запису розмови Кучми і глави СБУ (на той час) Л.Деркача, де останній жаліється президенту на безпрецедентні, навіть за мірками тодішнього режиму, махінації створеного при ДПА під патронатом Азарова «благодійного» фонду «Професіонал».

Деркач: …Леонид Данилович, еще один момент: я отдал Потебенько четыре материала по фонду “Профессионал” вот это азаровскому. Там чудеса творят, там они такие бабки, козлы, кидают, причем, по-наглому. Забирают товар, а потом без акциза, без НДС, без ничего отдают.

Кучма: Пускай шурует, что мы будем там…

http://www.grani.ru/Politics/World/Europe/Ukraine/m.87109.html

Азаров про методи забезпечення  житлом своєї родини.

Епізод, де Азаров для розширення своєї житлової площі випрошує у Кучми за державний кошт трикімнатну квартиру площею 180 метрів на Печерську у Києві. Причому той факт, що в даного помешкання на той момент були повноправні власники, його абсолютно не бентежив.

Азаров: Леонид Данилович, … я хочу как-то улучшить жилищный вопрос… Значит, я уже посмотрел, с Деркачем поговорил, и тот себе взял квартиру на этой (три слова неразборчиво). Там есть две квартиры еще. Трехкомнатная, конечно, громадная, сто восемьдесят квадратных метров.
Кучма: Трехкомнатную квартиру просишь?
Азаров: Да. Сто восемьдесят квадратных метров общей площади… Они сейчас там в таком состоянии, что без перегородок, без ничего. Ну, там жидов поднять из этих квартир. Там, ну, я спрашиваю, Леонид Васильевич, как ты поменялся, значит. Ну, он мне рассказал схему…


Кучма: Я не возражаю.
http://www.pravda.com.ua/rus/news/2002/12/11/4370782/

ВИСНОВОК

Порушення справи проти Кучми в останню чергу стосується бажання довести до кінця розслідування справи Гонгадзе й покарати замовників убивства журналіста.

Головним аргументом як пише «Українська правда», є те, що Кучмі судячи з усього інкримінується 365 стаття КК пункт 3: “Перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення службовою особою дій, які явно виходять за межі наданих їй прав чи повноважень, якщо вони спричинили тяжкі наслідки”.

Якщо Леонід Кучма все-таки постане перед судом за цією статтею, тюремне ув’язнення йому не загрожує. Згідно з 12 статтею Кримінального кодексу, інкримінований Кучмі злочин належить до категорії “тяжких”. А, згідно зі статтею 49 Кримінального кодексу, строки давності за цією статтею також складають 10 років.

Тобто навіть якщо суд визнає колишнього президента винним, екс-президент буде звільнений від кримінальної відповідальності в зв’язку із завершенням строків давності – вони добігли кінця восени минулого року.

Справа проти Кучми – це намагання відвернути увагу народу від інфляції, бідності й масових протестів.

Але цим влада відкрила «ящик Пандори» проти себе ж.

Плівки Мельниченка в руках Генпрокуратури офіційно проливають світло на злочини Януковича і Азарова.

Коментарі вимкнені.