Старшокласника тернопільської школи засудили до п’яти років колонії

Багатоепізодність вчинених тяжких злочинів підтверджує схильність юнака до правопорушень та злочинної діяльності – так вирішили судді

Дев’ятикласник вчинив декілька грабежів – упродовж 2010 року  відбирав у дівчат і юнаків мобільні телефони. Ці його діяння було кваліфіковано як грабежі. А згодом школяр наважився на викрадення автомобіля. Власне, цей факт чи не найбільше свідчить, що хлопчина обрав злочинницький шлях. Бо ж о п’ятій годині ранку діти сплять, а  він  уже вештався вулицями міста, вишукуючи, де і що «потягнути». Побачивши припарковане на вулиці Лесі Українки авто, через вікно відчинив дверцята і з допомогою проводів замка запалювання завів машину і поїхав за межі міста. Згодом міліція виявить викрадену машину в с. Охримівцях.

Ще один злочинний епізод школяр вчинив разом із повнолітнім учнем ПТУ.

О третій ночі юнаки намагалися обікрасти кіоск із продажу ковбасних виробів. Їм вдалося підняти металічну завісу, вікно вибили каменем. Злодії уже поскладали у ящики ковбаси на більш ніж дві тисячі гривень. Але їх помітили міліціонери. Повнолітній кинув ковбасу і втік, а школяр намагався утекти з ящиком. Тож його міліціонери й наздогнали.

Школяра взяли під варту. Судили його за кількома статтями Кримінального кодексу. П’ять років позбавлення волі – такий вирок прозвучав для дев’ятикласника. Судді апеляційного суду області не змінили вироку Тернопільського міськрайонного суду, бо багатоепізодність вчинених тяжких злочинів підтверджує схильність юнака до правопорушень та злочинної діяльності.

Ольга КУШНЕРИК, газета “Свобода”

Коментарі вимкнені.