Суперники “Ниви” продовжують підготовку. “Скала” підсилилась тернополянином

З початком останнього місяця зими команди другої ліги у групах А та Б почали виходити з відпусток для підготовки до другого кола чемпіонату.

Деякі клуби вже встигли підписати новачків та провести кілька контрольних поєдинків. Лідер групи А – “Енергія” із Нової Каховки стала володарем кубка “Кримтеплиці”, який відбувався у Молодіжному. Цей турнір став надзвичайно важливим для “Енергії” в рамках підготовки до початку офіційних матчів. Хоча у фіналі футболісти із Нової Каховки і не виграли, але у підсумку, набравши найбільшу кількість очок, команда Сергія Шевцова стала переможцем турніру.

Також розпочали тренування і футболісти чернігівської “Десни”, які вийшли з відпустки із триденним запізненням. Поки змін у складі команди практично немає, адже керівництво команди ще не визначилось із кандидатурою головного тренера команди, який і буде формувати склад. На даний момент командою керує Анатолій Бєляй, який у минулому році тренував калінінський “Фенікс-Іллічівець”. У рамках підготовки до другої частини чемпіонату “Десна” проведе три збори. У рамках першого, який зараз триває, чернігівська команда візьме участь в Меморіалі Віталія Голубєва. У Києві “Десна” зіграє з молодіжним складом луцької “Волині”, командою “Княжа” з селища Щасливе та кількома столичними колективами. Наступний збір пройде у Криму, а щодо третього – керівництво клубу розглядає два варіанти: Закарпаття чи Білорусь.

Два новачки у Сумах

Свій перший контрольний поєдинок провели гравці футбольного клубу “Суми”. Підопічні Ігоря Жабченка зіграли проти місцевої команди СНАУ. Матч завершився нічиєю 1:1, але результатом гри наставник сумчан залишився задоволений, адже по ходу зустрічі Ігор Жабченко зробив багато замін. В основному на полі з’являлися молоді футболісти, які проходять збір разом із основою. Також у Сумах продовжують підсилення складу. Нещодавно команда підписала контракти із двома досвідченими гравцями. Першим із них став Андрій Каліненко, який до цього часу виступав за армянський “Титан”. Другий футболіст – Андрій Башлай, який підсилив сумчан, захищав кольори представника прем’єр-ліги ПФК “Севастополь”.

“Скала” підсилилась тернополянином

Вже зіграла три контрольні поєдинки і стрийська “Скала”, яка крім цього встигла поповнитись двома молодими виконавцями. Одним із них став тернополянин Володимир Пришнівський, який перше коло провів у складі нашої “Ниви”. На даний час команда готується до початку другого кола на своїй базі у Моршині. За словами головного тренера “Скали” Івана Бубіса, у команді і надалі будуть робити ставку на молодих перспективних футболістів. 23 лютого команда вирушає на тренувальний збір до Туреччини, де стрияни планують провести 5-6 спарингів із серйозними суперниками.

Нарешті свій перший спаринг провело хмельницьке “Динамо”, яке поки залишається без головного тренера. Суперником хмельничан стала першолігова вінницька “Нива”, яка і стала переможцем поєдинку. Досвідченіші вінничани не залишили шансів супернику і розгромили “Динамо” із рахунком 4:0. Такий результат не є дивним, адже “Нива” вже веде активну підготовку до другого кола у першій лізі, в той час як хмельничани її лише розпочали.

Підготовка триває

У групі Б також йде активна підготовка до другого кола змагань. Лідер у своїй групі донецький “Олімпік” нещодавно провів перший контрольний поєдинок проти любительського клубу “Рубін”. Матч закінчився бойовою нічиєю 2:2.

“Полтава” теж розпочала тренувальні збори. 15 лютого у полтавчан стартував другий збір. На даний момент у команді проводиться активна селекція і саме на другому зборі головний тренер “Полтави” Анатолій Безсмертний буде переглядати новачків. До кінця місяця команда буде тренуватись у Полтаві, а потім на кілька днів поїде у Євпаторію, де візьме участь у турнірі “II Міжнародний Кубок мера Євпаторії”.

Завершився другий підготовчий збір дніпродзержинської “Сталі”, який проходив у рідному місті. Незважаючи на те, що через мінливості погоди команді не вдалося провести всі заплановані спаринги, збір у цілому пройшов продуктивно. Через кілька днів, а саме 23 лютого, “сталевари” продовжать підготовку до офіційних матчів сезону. Інші команди у групі Б також почали тренуватись, зокрема вчора контрольний поєдинок провів криворізький “Гірняк” та свердловський “Шахтар”.

«Галичина спортивна»

Коментарі вимкнені.