Табачник може отримати 12 років тюрми

Вже скільки було написано\сказано про зловживання і порушення міністром Табачником українських законів, скільки було звинувачень на його адресу – від корупції до розпалювання міжнаціональної ворожнечі – проте мало хто намагався довести справу хоча б до прокуратури.

Вчора ми таки звернулись до Пшонки, принісши в ГПУ стос матеріалів, в яких міститься інформація про факти порушення Табачником українського законодавства.Перед цим опрацювали близько 600 матеріалів із відкритих джерел, переважно – повідомлень в пресі, адже згідно норм Кримінально-процесуального кодексу, підставою для порушення кримінальної справи може бути і повідомлення в ЗМІ. Під картинкою – короткий репортаж з нашого вчорашнього походу в Генеральну прокуратуру України з фото.

Дмитро Табачник може отримати до 12-ти років ув’язнення

В Генеральну Прокуратуру України передано нові матеріали, в котрих містяться факти порушень законодавства міністром Дмитром Табачником. Акцію провели учасники “Холодноярської Ініціативи” сьогодні, 26 червня о 10:00, в рамках кампанії “Сезон ненасильницького полювання на Табачніка”.

Як зазначають учасники “Холодноярської Ініціативи”, експертами було опрацьовано понад 600 матеріалів, опублікованих в Інтернет-ЗМІ, котрі стосувались корупційних та інших протизаконних дій високо посадовця.

Один із учасників походу в Генеральну прокуратуру України Андрій Юсов заявив, що передача цих матеріалів Віктору Пшонці може послужити приводом для відкриття кримінальної справи проти Табачника.

“В Кримінально-процесуальному кодексі закріплена норма, згідно якої підставою для порушення кримінальної справи є інформація, оприлюднена в ЗМІ. В українській пресі на сьогодні опубліковано, без перебільшення, тисячі матеріалів, в котрих Табачник обвинувачуються в різноманітних злочинах: від корупційних дій і зловживання владою, до розпалювання міжнаціональної ворожнечі. На жаль, дотепер правоохоронні органи не відреагували на ці факти, тому “Холодноярська Ініціатива” взяла на себе роботу з моніторингу та відбору оприлюднених фактів, котрі стосуються порушень закону міністром Табачником”.

Євген Золотарьов, один із підписантів колективного звернення до Генерального прокурора, зазначив, що інформація, зібрана “Холодноярською Ініціативою” взята з відкритих джерел і належить авторству істориків, аналітиків, а також народних депутатів. “Слід зауважити, що більшість матеріалів, котрі ми опрацьовували в ході моніторингу, стосується моральних якостей Табачника, його особистих поглядів на гуманітарну сферу та ставлення до українців та України в цілому. Проте є й цілком конкретні та чіткі факти саме корупційних дій, із зазначенням назв фірм-учасниць оборудок, вартості цих оборудок і т.п. Крім даних матеріалів, в Генпрокуратуру нами також передано книгу “Час “дешевого клоуна”, презентованого днями в Києво-Могилянській Академії, в якій також йдеться про численні порушення Табачника”.

Андрій Юсов в свою чергу висловив припущення, що якби процес проти Табачника відбувався в США, міністр міг би отримати строк за гратами, який вимірюється десятками, якщо не сотнями, років. “На щастя для Табачника, українська Феміда більш гуманна в цьому плані – в нас більш суворе покарання поглинає менш суворе. Але навіть в цьому випадку, якщо вину Табачника доведуть хоча б по кільком, найбільш “природнім” для нього, статтям Кримінального кодексу – розпалювання міжнаціональної ворожнечі та зловживання службовим становищем – міністр-ксенофоб може отримати до 12 років ув’язнення”.

відсканований лист до Генпрокурора

Вже коли представники “Холодноярської Ініціативи” залишали приміщення Генпрокуратури, працівники ГПУ котрі поцікавившись та дізнавшись про суть їхнього візиту, побажали “холодноярцям” успіхів в такому починанні. Коментуючи цей епізод, Золотарьов напівжартома зазначив, що таким чином “окремі працівники генеральної прокуратури вже надали свою оцінку діям Табачника. Сподіваємось, що офіційна позиція прокуратури буде подібною”.

Наприкінці акції Андрій Юсов закликав всіх громадян долучитись до збору інформації, котра викриває злочинну діяльність Табачника. “Моніторинг інформації, котра стосується порушень Табачником закону – це постійно діючий, безстроковий процес. Наша мета відсьогодні: не тільки зняття Табачника з посади міністра, але й порушення проти нього кримінальної справи”.

Текст і фото: Андрій Качор, УП

Коментарі вимкнені.