Тернопіль побив рекорд!

24 травня на Театральному майдані міста представники«Пласту» виклали велетенський тризуб із пластин доміно, започаткувавши водночас  Всеукраїнську акцію «ДоміНАЦІЯ».  На кожній із дев’яносто п’яти пластинок були зображені герби населених пунктів України. Всього їх назбиралось аж 550, а розмір тризуба, що утворився налічував 12,5 м на 7,5 м.
Як розповідає Ірина Гнасевич, прессекретар тернопільського «Пласту» , захід має ознайомчу та об’єднуючу ціль.
–  Тернопіль – перше місто, в якому відбувся даний захід, надалі наше доміно подорожуватиме усіма містами, в яких є осередки «Пласту»  – каже вона.
Член станичної  ради «Пласт» в Тернополі  Назар Зелінка розповів про те, що подібні акції вже відбувались у нашому місті. Однак цей унікальний своїм внутрішнім змістом: із гербів всіх міст сформувати єдиний герб, що мало б символізувати єдність.
Любомир Шимків, голова «Пласту» в місті Тернопіль розповідає:
– Мета акції – ознайомлення з історією, вивчення гербів України, популяризація «Пласту» серед учнівської та студентської молоді, а також символічне об’єднання українського народу.

Даний захід окрім «Пласту» зацікавив здебільшого представників місцевих ЗМІ. Пересічних тернополян  прийшло небагато, хоча серед них можна було помітити місцевих можновладців. .  Але всіх цікавило одне питання: згідно до якої логіки викладалось доміно?
Адже не було нічого від прототипу задумки, також не помічено було якогось територіального зв’язку між пластинами гербового  «доміно».
Окрім того, гербу Тернополя випала честь бути зображеним на пластинах  двічі.

Оля Терещук

Коментарі вимкнені.