Тернопіль зазирнув за мури давніх твердинь України

“За мурами давніх твердинь” – така назва фотовиставки, що відкрилась у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї, – повідомляє УКРІНФОРМ.

Її автор – заслужений журналіст України, кореспондент газети “Вільне життя” Василь Бурма. Фотовернісаж з нагоди 75-річчя фотомайстра, чиї роботи у різні роки демонструвались на міжнародних, всеукраїнських виставках, влаштовано за сприяння обласної Національної спілки фотохудожників України.

Основний фотооб’єкт виставки – замки та фортеці. Із фотографій видно, як нищівним ураганом пронісся над їхніми вежами та мурами час. Та вони і нині стоять, мов привиди минувшини. Понівечені, сплюндровані, фортифікаційні споруди не втрачають привабливості й уваги до себе як шанувальників історії рідного краю, так і мандрівників-туристів з-за кордону.

Фотовиставка Василя Бурми не обмежується замками та фортецями Тернопільщини. Світлини ведуть глядачів до Кам’янець-Подільського, Хотина, Білгород-Днітровського, Жванця, Судака, Ужгорода, інших міст України, де стоять давні твердині.

Коментарі вимкнені.