Тернопільщина приєдналась до програми «Спортивну Україну будуємо разом!»

Тернопільський Палац Спорту став шостим учасником Всеукраїнської соціальної Програми „Спортивну Україну будуємо разом!” Завдяки компанії Nemiroff та Благодійної організації “Фонд братів Кличків” у вільне користування тернопольчанам передано відремонтований та обладнаний новим спортивним інвентарем боксерський зал.

Влада та спортсмени Тернопільщини від самого початку роботи з партнерами – компанією Nemiroff та Фондом Братів Кличків – показали свою готовність до співпраці та зацікавленість у розвитку спорту в місті. Заради участі в «Спортивну Україну будуємо разом!» вперше за всю історію Програми був реконструйований не окремий зал, а цілий спорткомплекс. Завдяки зусиллям влади та партнерів, занедбаний та аварійний розважальний центр “Червона рута” перетворився на сучасний Палац Спорту (бульвар Д. Галицького,2). Оскільки партнери вперше взялися за такий капітальний проект, перевірити готовність боксерського залу наприкінці жовтня минулого року до міста приїздив співзасновник Благодійного Фонду Володимир Кличко.

– Новий боксерський зал із сучасним устаткуванням – про таке на початку нашої з братом кар’єри ми навіть і не мріяли. Але поруч були тренери, люди, які нас підтримували, була висока мета і ми йшли до неї. А тепер прийшов наш час підтримувати молодь та робити свій внесок у розбудову спортивної країни. І я дуже радий, що в Тернополі є люди, які готові підтримувати спорт, розвивати його, – сказав Володимир Кличко.

– Потреба у появі такого об’єкту у місті надзвичайно висока. Адже щойно завершились оздоблювальні роботи, зал відразу заповнився спортсменами. І поява сучасної боксерської зали – це лише перший крок. Переконаний, що всі ідеї та починання тренерського складу та місцевої влади щодо подальшої реконструкції Палацу Спорту справдяться. Це ще більше зміцнить платформу для розвитку спортивної культури українців, яку ми вже не перший рік закладаємо нашою Програмою, – підкреслив президент компанії Nemiroff Олександр Глусь.

Сьогодні у Палаці спорту мають змогу безкоштовно тренуватися всі охочі займатися ,боксом. Згодом сюди хочуть перевести і спортсменів греко-римської боротьби, а також легкоатлетів, яким доводиться займатися у приміщенні Тернопільського замку.

Нагадаємо, що на черзі році цього року у рамках програми «Спортивну Україну будуємо разом!» відкриття боксерських залів у місті Гола Пристань (Херсонська обл.) та Жмеринка (Вінницька обл.).

Довідка:
Всеукраїнська соціальна програма «Спортивну Україну будуймо разом!» стартувала у 2007 році та має на меті зробити спорт більш доступним для українців незалежно від місця проживання, віку та статку. У 2008 році  «Фонд братів Кличків» та міжнародний бренд Nemiroff провели конкурс між державними та комунальними спортивними установами за право володіти сучасною та функціональною спортивною залою. За результатами конкурсу протягом 2009-2010 року було відкрито спортивні зали у містах Переяслав-Хмельницький, Маріуполь, Хмельницький та Коломия.

Галичина Спортивна

Коментарі вимкнені.