Тернопільщина – тринадцята!

Карта Тернопільскої області На Тернопільщині планують залишити тільки три райдержадміністраціїЩе минулого року Тернопільщина за рейтингом серед інших областей України була на двадцять шостому місці. Цьогоріч вона вже на тринадцятому, повідомив голова Тернопільської облдержадміністрації, а також детальніше розповів про здобутки області за 2011 рік та плани на рік наступний. Валентин Хоптян каже, попри усі труднощі область продовжує розвиватися в усіх галузях: і у сільському господарстві, і в культурі, медицині, і в освіті та інших.

– Ми дійсно маємо найвищий вал хліба за всю історію нашого краю. Ми маємо найбільшу урожайність в Україні. Приємно те, що ми почали відновлювати тваринництво, ми розпочали будувати комплекси. До реалізації цих проектів приступили всі райони області. Одні вже здали ці нові комплекси, інші вже на завершенні, – розповів ТВ-4 голова Тернопільської ОДА Валентин ХОПТЯН .

У Тернопільській області краще запрацювало сільське господарство, розповідає Валентин Хоптян. Саме на господарствах зросло виробництво молока та м’яса. Є позитивні зміни і в освіті. За слова голови Тернопільської облдерджадміністрації в школах облаштували внутрішні вбиральні, встановили телевізори та забезпечили школи автобусами. Що ж до культури, то цьогоріч у більше півтори сотні будинків культури відновлено опалення. З 17 районів області, розповідає Валентин Хоптян, шістнадцять має стадіон. В області за рік, що минає, відремонтували доріг на 172 мільйони гривень. У наступному році Валентин Хоптян планує підняти питання будівництва об’їзної дороги навколо Бережан, Теребовлі і Тернополя. В наступному році планують також завершити реформування медицини на Тернопільщині.

– До 1 жовтня ми маємо завершити в області реформування первинної медицини. Тобто створити всі умови в кожному селі, амбулаторії, сімейна медицина, чи це ФАП в середньому селі, невеличкому селі медпункт, умови для тих, хто там працює і тих, хто там лікується, – каже Валентин ХОПТЯН.

Коментарі вимкнені.