Олексій Кайда висповідався перед журналістами

27 грудня відбувся черговий публічний звіт голови Тернопільської обласної ради, але вже в журналістському колі. Олексій Петрович зазначив, що звіти відбулися майже у всіх районах області, також в суботу голова Тернопільської обласної ради звітував перед побратимами, на З’їзді ВО «Свобода» (авт.).

Пан Олексій Кайда під час свого виступу називав багато об’єктів та цифр,  доповідь стосувалася всіх сфер життя області та районів,особливо привертав увагу до проблем самої ради, яка через ТВК недоукомплектована, говорив про відвідування сесій деякими депутатами та про рішення, які приймає обласна рада, загострив увагу на тому, що не всі проекти звернень, особливо ті, які стосуються Президента, Кабінету міністрів, а також силових органів: СБУ, МВС, Прокуратури не голосуються позитивно, зазвичай такі звернення блокуються провладним об’єднанням.

Також поскаржився очільник і на те, що не всі виділені для області кошти є освоєні, а все через безвідповідальність певних осіб. Зокрема, Олексій Кайда, відзначив, як неприпустимий випадок із прокладанням дороги до печери Кришталева, села Кривче Борщівського району, на яку було виділено мільйон триста тисяч гривень, і мільйон повернули в бюджет через те, що сільський голова не забезпечив зі своєї сторони виготовлення технічної документації, яка вартувала 103 тисячі, і фірма-підрядник відмовилася від подальшого проведення робіт.

Неоднозначною була і надмірна увага і наголошення Олексія Петровича на  спорудженні об’єктів різного спрямування в Гусятинському районі, який вважається вотчиною ще одного поважного керівника – Валентина Антоновича Хоптяна. Зокрема він наголосив, що в Гусятинському районі зроблено капітальний ремонт двох ділянок доріг – вул. Богдана Хмельницького та вулиці Шашкевича в Копичинцях, в той час у всіх інших районах, за вийнятком Борщівського і Чортківського, проводився лише поточний ремонт.

Говорив і про школи та інші соціальні об’єкти, зокрема, чомусь одразу пригадалася, прибудова спортзалу і їдальні до загальноосвітньої школи в селі Оришківці, також, як не дивно, Густинського району. А ще звичайно згадав, що і він доклав руку до Стадіону, знову ж в Гусятині. Якесь містичне селище міського типу Гусятин?

Великі надії очільник обласної ради покладає на перинатальний центр Матері і дитини, в місті Тернополі. «З обласного бюджету буде виділено 6 мільйонів для його відкриття, а решта буде фінансуватися за державною програмою, і є надія, що в наступному році, десь так на Покрови, його відкриють» – зазначив Олексій Кайда.

Олексій Петрович також висловив сподівання, що обласний бюджет 2012 року буде дозволяти виділяти кошти депутатам на їхню діяльність, адже ці кошти дуже потрібні, вони завжди використовуються депутатським корпусом на вирішення соціальних потреб громадян.

Олена Беднарська

Коментарі вимкнені.