Тернопільщина зібрала 140 тис. грн для дітей-діабетиків

Тернопільські волонтери зібрали 140 тис. грн під час благодійної акції «Серце до серця», яка тривала з 1 по 15 травня. Зібрані кошти учасники акції передадуть на лікування дітей, хворих на цукровий діабет.

Захід на Тернопільщині проходить вшосте. Щороку зібрані кошти витрачають на придбання обладнання для хворих дітей. Цьогоріч – це діти, хворі на цукровий діабет, повідомила під час прес-конференції начальник управління у справах сім’ї та молоді Тернопільської ОДА Наталка Найчук.

За зібрані кошти придбають інсулінові помпи (пристрій для автоматичного постійного підшкірного введення інсуліну), які будуть передані обласній дитячій лікарні. Лікування дітей за допомогою обладнання, придбаного за благодійні кошти, здійснюється безкоштовно.

Цьогоріч волонтерами стали 673 соби – учні шкіл, студенти, члени молодіжних та дитячих громадських організацій. Участь в акції могли взяти усі охочі. Волонтери мали спеціальні бейджі, а скриньки, у які збирали пожертвування, мали захисні елементи та символіку благодійного фонду «Серце до серця».

У кожному районі області було створено штаби акції та загони волонтерів, які збирали благодійні пожертви.

За даними Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» станом на 30 травня на рахунок для Тернопільської області надійшло 140 тис. 257 грн.

Найбільше зібрали у Тернополі – 23 740 грн, Монастириському – 14 285 грн, Підгаєцькому – 10 110 грн та  Чортківському районах – 9 857 грн.

Усього за 6 років існування акції в області зібрали трохи більше 456 тис. грн

Нагадаємо, за результатами акції «Серце до серця» у 2010 році в області зібрали 106 147 грн та закупили 3 пульсоксиметри Radical-7 та один шприцевий інфузійний насос SEP 21S PLUS загальною вартістю 106 689 грн. Обладнання було передано обласній дитячій лікарні.

Коментарі вимкнені.