Тернопільщину засадили кущами

Щорічна акція Державного агентства лісових ресурсів України «Майбутнє лісу в твоїх руках» стартувала 21 березня 2011 року – у Всесвітній день лісу і триватиме до 16 квітня – Дня довкілля в Україні.

Мета проведення акції – привернути увагу громадськості до наших лісів. Залучити якомога більше дітей, молоді до садіння дерев, упорядкування територій і ін., формуючи у їхній свідомості розуміння важливості бережливого ставлення до природи, навчаючи їх любити і поважати її. Адже ліси – унікальна екосистема, від якої значною мірою залежить і стан довкілля.

За три тижні, протягом яких триває акція на Тернопільщині посаджено більше мільйона дерев та кущів, завершено закладання дендропарку площею 0,95 га у Природному заповіднику «Медобори» до Дня незалежності України, створено два нових сквери, упорядковано 8,1 га парків, скверів, розчищено від сміття 15,1 га лісових насаджень, очищено 10 джерел, прибрано лісопосадки вздовж доріг.

Отож, 16 квітня, День довкілля, який масштабно відзначатиметься в Україні й нашій області зокрема, стане днем справжнього шанування і відродження природи.

Запрошуємо цього дня всіх, хто хоче жити у гармонії з природою, хто любить ліс і шанує його долучитися до акції «Майбутнє лісів в наших руках» і зробити благородну справу – відродити екосистему на Тернопільщині.

Коментарі вимкнені.