Тернопільська міська рада вимагає від Анатолія Гриценка публічних вибачень

У відкритому листі міського голови Тернополя Сергія Надала до лідера партії “Громадянська позиція” Анатолія Грищенка, зокрема, йдеться:

“Тернопільська міська рада обурена безпідставними і голослівними звинуваченнями на адресу міської влади, які Ви озвучили під час перебування у Тернополі 26 травня 2011 року.

Тернопільська міська рада – одна з небагатьох в Україні, яка послідовно та принципово захищає інтереси громади, а не прислуговує чинному антиукраїнському режимові.

Своїми нічим не підкріпленими звинуваченнями Ви зухвало торпедуєте орган місцевого самоврядування, який передусім стоїть на сторожі громади, а не забаганок олігархічних кланів. Цим Ви граєте на руку антиукраїнському режимові, руйнуючи довіру громади до однієї з твердинь, що не впала на коліна перед українофобською владою.

За результатами місцевих виборів 2010 року, патріотичні сили, в першу чергу ВО “Свобода”, яка здобула переконливу перемогу, сформували місцеву владу Тернополя на принципах патріотизму, професіоналізму та порядності, а не на засадах особистої відданості чи корпоративних інтересів.

Незважаючи на те, що очолювана Вами політична партія набрала мізерну кількість голосів тернополян, ми надали безпрецедентний аванс представникові Вашої політичної сили у Тернополі, дали шанс проявити себе, реалізувати свої сили на благо громади та допомогти нам навести лад у місті. На жаль, Ваш представник – мій колишній заступник Петро Ландяк – не зумів упоратися з житлово-комунальним господарством міста, яке потребує суттєвих реформ, і боягузливо втік від відповідальності перед тернопільською громадою.

Отже, безпідставно звинувачуючи владу Тернополя, зокрема і “Свободу”, Ви в першу чергу маєте висловлювати претензії до місцевого керівника Вашої партії, який до останнього часу обіймав відповідальну посаду у міській владі, але не лише не зробив жодної заяви про корупцію, але навіть жодного разу не висловив незгоду з діями влади.

Звісно, набагато легше проштовхувати інтереси власного бізнесу та, потираючи руки, збоку спостерігати, як чинний режим нищить останні острівці спротиву і добиває місцеве самоврядування.

Пане Гриценко, Ви як людина, яку чинна влада звинувачує у серйозних зловживаннях на посаді Міністра оборони, як ніхто зацікавлені, аби лише суд встановлював істину і виносив вирок. Без рішення суду Ваші популістські заяви – це безпідставне клеєння ярликів та ганебний самопіар.

Ваша брутальна, не підкріплена фактами заява виглядає спробою відвернути увагу української громади від Вашої персональної політичної відповідальності за ситуацію в державі. Адже саме Ви, перебуваючи у першій п’ятірці виборчого списку блоку “Наша Україна – Народна Самооборона”, привели до нинішньої Верховної Ради табун майбутніх “тушок”. Саме Ваші колеги по фракції НУНС зрадили мільйони українців, які за них голосували, і проклали Януковичу шлях до узурпації влади. Саме завдяки голосам “тушок” з так званих “демократичних” фракцій – НУНСу та БЮТу – парламент ухвалює закони, якими топче національні почуття українців та заганяє український народ у соціальну прірву.

Напевно, Вам, Анатолію Степановичу, добре відоме ставлення нинішньої влади до місцевого самоврядування та до “Свободи”. З приходом до влади Януковича розпочалися масштабні переслідування, арешти “свободівців”, обшуки у їхніх помешканнях. Наші побратими не вилазять з допитів за виконання законних рішень місцевих рад щодо захисту національної честі та гідності. Тому, якби хоча б найменше зі звинувачень, які Ви так безвідповідально виголосили, хоча б на дещицю мало під собою підґрунтя, хоча б трохи було подібне на істину, – силові структури моментально використали би це проти “Свободи”. Але цього не відбувається. Бо немає жодних фактів корупції в Тернополі.

Ви, Анатолію Степановичу, не навели жодних фактів зловживань, жодних доказів корупції, Ви лише потрясали повітря гучними словами “дерибан”, “відкати” та розкидалися сумнівними натяками та інсинуаціями. Це можна розцінювати як брутальну провокацію.

Наголошую, своїми безпідставними заявами Ви кидаєте тінь на тернопільську громаду, яка свідомо обирала націоналістичну владу, та дискредитуєте “Свободу” – єдину дієву опозиційну політичну силу. Замість того, аби консолідувати зусилля у боротьбі з чинною антиукраїнською владою, працювати на об’єднання усіх опозиційних сил, Ви кидаєтеся голослівними звинуваченнями, сієте недовіру і розбрат.

Анатолію Степановичу, Тернопільська міська рада вимагає публічного спростування Ваших безпідставних звинувачень, озвучених на прес-конференції у Тернополі 26 травня 2011 року. Ми наполягаємо, аби Ви публічно вибачилися перед тернопільською громадою, яку Ви дискредитували наклепницькими заявами, по суті плюнувши в обличчя усім тернополянам”.

Коментарі вимкнені.