Тернопільська облрада досі працює без 16 депутатів

Упродовж року Тернопільська обласна територіальна виборча комісія так і не зуміла ввести до складу облради нових депутатів, які мали за законом зайняти місця тих, кого обрали у 2010 р. до інших місцевих рад.

Про це розповів голова облради Олексій Кайда під час прес-конференції, – повідляє ЗІК.

Олексій Кайда зазначив, що є рішення судів, якими визнано бездіяльною обласну виборчу комісію. Однак до складу облради досі не введено 13 депутатів від ВО «Свобода», 3 – від партії «Єдиний центр». Тож наразі представлено лише 92 депутати зі 108.

«Тернопільська облрада неодноразово зверталася до голови обласної виборчої комісії Сергія Іщенка щодо прийняття рішення про заміщення депутатів. Та він не з’являється на пленарні засідання. Крім того, ми зверталися до ЦВК про дострокове припинення повноважень складу обласної виборчої комісії та визнання обраними нових депутатів. На жаль, і ЦВК позитивних рішень щодо цієї ситуації не прийняла», – зазначив Олексій Кайда.

Він розповів, що з огляду на ситуацію у листопаді кандидати в депутати від ВО «Свобода» та обласна організація ВО «Свобода» звернулися до Київського апеляційного адмінсуду з позовами про визнання протиправною уже бездіяльність ЦВК. Однак суд відмовив у позові, відтак подана апеляційна скарга до Вищого адміністративного суду України.

Коментарі вимкнені.