У Тернополі соціальні аптеки отримають спеціальне маркування

У Тернополі соціальні магазини та аптеки отримають спеціальне маркування. Як заявив міський голова Тернополя Сергій Надал, таке рішення зумовлене тим, що надто багато торговельних закладів почали експлуатувати бренд «соціальний».

«Є скарги людей. Ось до мене в суботу на ярмарку підійшла жінка і каже, що які ж це соціальні аптеки, якщо ціни у них вищі, ніж в інших. Я її запевнив, що такого не може бути. А коли розговорилися, то стало зрозуміло, що вона говорить про якусь нововідкриту аптеку на Сонячному масиві, яка просто вивісила табличку із словом «соціальна». Тому, щоб людей не вводили в оману, ми вирішили у насправді соціальних аптеках та магазинах запровадити маркування», – розповів пан Надал.

За його словами, біля входу до таких торговельних закладів буде позначення із зображенням герба міста, а також – напис «Тернопільська міська рада».

«Днями ми відкрили ще одну соціальну аптеку в міській лікарні №3, до кінця року запрацює аналогічна аптека і в першій лікарні», – запевнив пан Надал.

Він додав, що у цих аптеках справді ціна на 15-20% нижча, і що за цим стежать працівники міського управління здоров’я. Наразі, за його даними, у місті також функціонує один соціальний магазин, який торгує одягом, і ще три, які торгують продуктами.

«Міська рада допомагає цим магазинам організаційно і робить їм промоцію. Все решта вже беруть на себе власники», – зауважив пан Надал.

Довідка. У жовтні Тернопільська міськрада затвердила статутний фонд ТзОВ «Соціальні аптеки», яке продаватиме ліки за нижчими цінами. Внесок міської ради до статутного фонду товариства становить 120 тис. грн.

«Частка міської ради у статутному фонді становить 25%, що дасть нам можливість впливати на ціноутворення», – зазначив тоді пан Надал.

Попередньо було проведено конкурс для інвестора, який погодився би продавати ліки у таких аптеках за нижчими цінами, ніж існують на ринку. Зі свого боку міська рада на себе взяла надання на безкоштовній основі приміщень у лікарнях. Конкурс виграло ТОВ «Медичний центр «Борис». Заплановано, що соціальні аптеки діятимуть в усіх трьох лікарнях міста.

Першу з них відкрили наприкінці листопада у міській лікарні №2, другу днями – у лікарні №3, – пише unian.

 

-1 thoughts on “У Тернополі соціальні аптеки отримають спеціальне маркування

  • 19:02 | 1.01.2012 о 19:02
    Permalink

    оце правильно, бо дійсно багато аптек спекулюють, прикриваються назвою, а це не відображається на цінах. сумно, що навіть на здоровї людей наживаються

Коментарі вимкнені.